Hokkaido krémleves

Recept Hokkaido krémleves

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Levesek, Krémleves

KÜLDÖTT KÉPEK

Frissítő finomság a mindennapokra! Krémes, sűrű, laktató, mindenki ízlésének megfelelhet. A fűszerezéssel nem kell csínnyán bánni, ráadásul édesebbre sósabbra, csípősebbre is készíthetjük, mikor mi esik jól. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Levesek, Krémleves

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 dbhokkaido tök
1 dbvöröshagyma
3 gerezdfokhagyma
Ízlés szerintolívaolaj
2-3 dbburgonya
Só és bors
Szerecsendió
Tejföl díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A fokhagymát, vöröshagymát, burgonyát, tököt kockára vágjuk. A fokhagymát akár zúzhatjuk is.
  2. A vöröshagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a tököt is. Sózzuk, borsozzuk. Vízzel (vagy alaplével) felöntjük, belekerül a burgonya is. Kevés vizet használunk, a zöldségeket pedig kb. 25 percig főzzük.
  3. Leturmixoljuk.
  4. Szerecsendióval ízesítjük, kóstolás után még sózhatjuk, borsozhatjuk.
  5. Tálaljuk, tejföllel díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás