TopReceptek.hu Levesek Krémleves Hokkaido krémleves
Hokkaido krémleves
Recept Hokkaido krémleves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.9.2021

Hokkaido krémleves

Frissítő finomság a mindennapokra! Krémes, sűrű, laktató, mindenki ízlésének megfelelhet. A fűszerezéssel nem kell csínnyán bánni, ráadásul édesebbre sósabbra, csípősebbre is készíthetjük, mikor mi esik jól. Szerző: Mineralka

15 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 db
hokkaido tök
1 db
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
Ízlés szerint
olívaolaj
2-3 db
burgonya
Só és bors
Szerecsendió
Tejföl díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A fokhagymát, vöröshagymát, burgonyát, tököt kockára vágjuk. A fokhagymát akár zúzhatjuk is.
  2. A vöröshagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a tököt is. Sózzuk, borsozzuk. Vízzel (vagy alaplével) felöntjük, belekerül a burgonya is. Kevés vizet használunk, a zöldségeket pedig kb. 25 percig főzzük.
  3. Leturmixoljuk.
  4. Szerecsendióval ízesítjük, kóstolás után még sózhatjuk, borsozhatjuk.
  5. Tálaljuk, tejföllel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása