Hokkaido tök krémleves pirított szalonnával

Itt az ősz, közelednek a hideg, sötét esték. Ilyenkor a szívnek és leleknek is nagyon jól tud esni egy tál forró, gőzölgő, ízes, tartalmas leves. Az egyik nagy kedvencem a Hokkaido tökből készült krémleves. Az édes, sós és csípős ízek alkotnak ennél a krémlevesnél tökéletes egyveleget, amit a tejszín tesz igazán krémessé, a pirított szalonna pedig különlegessé. A levessel mindenki megbirkózik, a végeredmény pedig magáért beszél. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 25.9.2019
Kategória: Levesek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Hokkaido tök krémleves pirított szalonnával

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 dbközepes Hokkaido tök (ha nincs, akkor sütőtök)
2 dbvöröshagyma
5 gerezdfokhagyma
1 kv. kanálcurry fűszerkeverék
½ dbközepes zeller
6 dbközepes paradicsom
6 dbsárgarépa
1 lzöldségalaplé
200 mlfőzőtejszín
200 gfüstölt szeletelt szalonna
só, bors, chilli, gyömbér

Elkészítés menete

  1. A tök héját eltávolítjuk, felkockázzuk. Ugyanígy járunk el a többi zöldséggel is. A paradicsomot a felkockázás előtt pár másodperce forró ízbe tettem és a héját lehúztam.
  2. Egy nagyobb edényben készítjük el a levest: a vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kis kockára vágott fokhagymát, egy percig együtt pirítjuk, majd az edénybe tesszük a többi zöldséget is. Rászórjuk a curry fűszerkeveréket, felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  3. Amikor a zöldség már puhára főtt, botmixer segítségével leturmixoljuk és a tejszínnel elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, a pikáns ízek kedvelői pedig chillivel és gyömbérrel is gazdagíthatják a krémlevest.
  4. A levest tálba szedjük, pirított, ropogós szalonnával tálaljuk. Jó étvágyat!