TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Hokkaido tök krémleves pirított szalonnával
Hokkaido tök krémleves pirított szalonnával
Recept Hokkaido tök krémleves pirított szalonnával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Itt az ősz, közelednek a hideg, sötét esték. Ilyenkor a szívnek és leleknek is nagyon jól tud esni egy tál forró, gőzölgő, ízes, tartalmas leves. Az egyik nagy kedvencem a Hokkaido tökből készült krémleves. Az édes, sós és csípős ízek alkotnak ennél a krémlevesnél tökéletes egyveleget, amit a tejszín tesz igazán krémessé, a pirított szalonna pedig különlegessé. A levessel mindenki megbirkózik, a végeredmény pedig magáért beszél. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   25.9.2019

Hokkaido tök krémleves pirított szalonnával

Itt az ősz, közelednek a hideg, sötét esték. Ilyenkor a szívnek és leleknek is nagyon jól tud esni egy tál forró, gőzölgő, ízes, tartalmas leves. Az egyik nagy kedvencem a Hokkaido tökből készült krémleves. Az édes, sós és csípős ízek alkotnak ennél a krémlevesnél tökéletes egyveleget, amit a tejszín tesz igazán krémessé, a pirított szalonna pedig különlegessé. A levessel mindenki megbirkózik, a végeredmény pedig magáért beszél. Szerző: Triniti

15 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 db
közepes Hokkaido tök (ha nincs, akkor sütőtök)
2 db
vöröshagyma
5 gerezd
fokhagyma
1 kv. kanál
curry fűszerkeverék
½ db
közepes zeller
6 db
közepes paradicsom
6 db
sárgarépa
1 l
zöldségalaplé
200 ml
főzőtejszín
200 g
füstölt szeletelt szalonna
só, bors, chilli, gyömbér
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tök héját eltávolítjuk, felkockázzuk. Ugyanígy járunk el a többi zöldséggel is. A paradicsomot a felkockázás előtt pár másodperce forró ízbe tettem és a héját lehúztam.
  2. Egy nagyobb edényben készítjük el a levest: a vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kis kockára vágott fokhagymát, egy percig együtt pirítjuk, majd az edénybe tesszük a többi zöldséget is. Rászórjuk a curry fűszerkeveréket, felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  3. Amikor a zöldség már puhára főtt, botmixer segítségével leturmixoljuk és a tejszínnel elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, a pikáns ízek kedvelői pedig chillivel és gyömbérrel is gazdagíthatják a krémlevest.
  4. A levest tálba szedjük, pirított, ropogós szalonnával tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása