Hokkaido tök krémleves

Recept Hokkaido tök krémleves

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Levesek, Zöldségleves, Krémleves

KÜLDÖTT KÉPEK

Fantasztikus krémleves, amit télen forrón érdemes fogyasztani, nyáron pedig hidegen. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Levesek, Zöldségleves, Krémleves

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 dbhokkaido tök
2 dbburgonya
1 dbvöröshagyma
200 mlfőzőtejszín
1 kockaleveskocka
szükség szerintvíz
kevésecet
sűrítéshezfinomliszt
őrölt mustármag
fokhagymapor
só és bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tököt meghámozzuk, megmossuk, a húsát kivájjuk és kockára vágjuk. A kockára vágott tököt olajon, az apróra vágott hagymával együtt megpirítjuk. Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockát, a meghámozott és kockára vágott burgonyát. Sóval, borssal, mustármaggal ízesítjük. Felforraljuk.
  2. Amikor a tök már puha, leturmoxiljuk. Fokhagymaporral, ecettel ízesíthetjük. Ízlés szerint liszttel sűrítjük.
  3. Pár percig tovább főzzük, majd tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás