TopReceptek.hu Levesek Zöldségleves Hokkaido tök krémleves
Hokkaido tök krémleves
Recept Hokkaido tök krémleves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.9.2021

Hokkaido tök krémleves

Fantasztikus krémleves, amit télen forrón érdemes fogyasztani, nyáron pedig hidegen. Szerző: Triniti

25 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 db
hokkaido tök
2 db
burgonya
1 db
vöröshagyma
200 ml
főzőtejszín
1 kocka
leveskocka
szükség szerint
víz
kevés
ecet
sűrítéshez
finomliszt
őrölt mustármag
fokhagymapor
só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tököt meghámozzuk, megmossuk, a húsát kivájjuk és kockára vágjuk. A kockára vágott tököt olajon, az apróra vágott hagymával együtt megpirítjuk. Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockát, a meghámozott és kockára vágott burgonyát. Sóval, borssal, mustármaggal ízesítjük. Felforraljuk.
  2. Amikor a tök már puha, leturmoxiljuk. Fokhagymaporral, ecettel ízesíthetjük. Ízlés szerint liszttel sűrítjük.
  3. Pár percig tovább főzzük, majd tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása