TopReceptek.hu Levesek Zöldségleves Hokkaido tök krémleves
Hokkaido tök krémleves
Recept Hokkaido tök krémleves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   11.9.2021

Hokkaido tök krémleves

Fantasztikus krémleves, amit télen forrón érdemes fogyasztani, nyáron pedig hidegen. Szerző: Triniti

25 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
1 db
hokkaido tök
2 db
burgonya
1 db
vöröshagyma
200 ml
főzőtejszín
1 kocka
leveskocka
szükség szerint
víz
kevés
ecet
sűrítéshez
finomliszt
őrölt mustármag
fokhagymapor
só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tököt meghámozzuk, megmossuk, a húsát kivájjuk és kockára vágjuk. A kockára vágott tököt olajon, az apróra vágott hagymával együtt megpirítjuk. Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockát, a meghámozott és kockára vágott burgonyát. Sóval, borssal, mustármaggal ízesítjük. Felforraljuk.
  2. Amikor a tök már puha, leturmoxiljuk. Fokhagymaporral, ecettel ízesíthetjük. Ízlés szerint liszttel sűrítjük.
  3. Pár percig tovább főzzük, majd tálaljuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Receptgyűjtemények

Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül

Több gyűjtemény
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept