TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta Hokkaido tökös sajttorta tejfölös öntettel
Hokkaido tökös sajttorta tejfölös öntettel
Recept Hokkaido tökös sajttorta tejfölös öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.2.2023

Hokkaido tökös sajttorta tejfölös öntettel

Szívesen használom a hokkaido tököt édességekhez. A sütőtököt is, de most ez a zöldség volt kéznél.

45 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap

170 g
zabpehely
80 g
darált dió
100 g
vaj
1 kdbs
tojás
2-3 evőkanál
med

Krém

500 g
lágy túró
200 g
natúr krémsajt
450 g
hokkaido tök püré
4-5 evőkanál
méz
3 db
tojás
2 evőkanál
tönkölyliszt (vagy vaníliás pudingpor)
2 kávéskanál
őrölt fahéj
1/4 kávéskanál
őrölt gyömbér

Öntet

1 db
tejföl
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A zabpelyhet leturmixoljuk. Elkeverjük a darált dióval. Hozzáadjuk a tojás, olvasztott vajat és csorgó mézet. Alaposan elkeverjük. Sütőpapírral kibélelt, 24 cm átmérőjű tortaforma aljára tesszük. Lenyomkodjuk, villával kibökdössük. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  2. A krémhez a túrót, krémsajtot és pürét elkeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojást. Ezután a lisztet, édesítőt, fűszereket. A kapott krémet rákanalazzuk a megsült alapra, 150 fokos sütőbe tesszük és 1 órát sütjük. A tepsi aljára egy bögre vizet teszünk.
  3. Sütés után még a krém remegős. A sütőt lekapcsoljuk, de a sajttortát még benne hagyjuk – a sütő ajtaját résnyire lenyitjuk. Így pihentetjük legalább fél órát. Miután teljesen kihűlt, a tetejét vaníliacukorral kikevert tejföllel megkenjük, fantáziánk szerint díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása