TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egészséges desszertek Hokkaidó tökös szelet
Hokkaidó tökös szelet
Recept Hokkaidó tökös szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.2.2023

Hokkaidó tökös szelet

Édes finomság tökből, kicsit egészségesebb változatban. Isteni finom, érdemes kipróbálni. A megszokotthoz képest kevesebb cukorral.

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap

150 g
hokkaido tök püré
3 db
tojás
50 g
tönkölyliszt
50 g
zabpehely
30 g
vanília ízű fehérjepor
1 csomag
sütőpor
1 kávéskanál
őrölt fahéj
1/4 kávéskanál
szerecsendió, csillagánizs és őrölt gyömbér
100 ml
tej
50 ml
olaj
50 g
méz

Krém

1 csomag
vaníliás pudingpor
300 ml
tej
200 g
natúr krémsajt
250 g
lágy túró
30 g
vaníliás fehérjepor
ízlés szerint édesítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgát, mézet, pürét, olajat, tejet elkeverjük. A száraz hozzávalókat is eldolgozzuk, ehhez adjuk hozzá a nedves hozzávalókat, majd beleforgatjuk a tojáshabot.
  2. 180 fokos sütőben megsütjük, kihűtjük, hosszában félbe vágjuk.
  3. Sűrű pudingot főzünk, ízlés szerint édesítjük. A túrót a krémsajttal és fehérjeporral kikeverjük, majd eldolgozzuk a kihűét pudinggal. A krémet (keveset félreteszünk) rákenjük az egyik tésztalapra, a másik tésztalappal lefedjük. A tetejét megkenjük a félretett krémmel. A tetejére olvasztott mogyoróvajat csorgathatunk, ízlé szerint díszíthetjük. Hűtőbe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása