Holland rántott szelet

Amikor először találkoztam a recepttel, azt kérdeztem magamtól, hogy ez tényleg igaz, csak sajt, egy napot pihentetni, se só, se bors? Nem hittem az egyszerűségének, de azért adtam a receptnek egy esélyt. Az egy napos pihenésnek köszönhetően a sajt és hús íze tökéletesen összeértek, és tényleg nem kell hozzá sem só, sem bors, sem őrölt pirospaprika… Ha a végeredmény netán valakinek nem ízlik, akkor finom fűszeres mártásokkal, szószokkal javíthatunk rajta. Nekünk nem kellett, a család elégedett volt a holland rántott szelettel. Szerző: Haanka

Hozzáadta:, 25.2.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Holland rántott szelet

Hozzávalók

500 gdarált sertésoldalas
400 greszelt sajt (Eidami sajt)
tojás
búzafinomliszt
zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés menete

  1. A húst kicsontozzuk és ledaráljuk – 500 g húsra van szükségünk. Elkeverjük a 400 g reszelt sajttal, majd legalább 24 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Fontos, hogy a hús legalább egy napot hűtőszekrényben pihenjen, és nem kell hozzá sem só, sem bors.
  3. A masszából tenyérnyi húspogácsákat formázunk, klasszikus módon bepanírozzuk, majd olajban mindkét odalát aranyszínűre sütjük.
  4. Burgonyapürével vagy burgonyasalátával tálaljuk.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL