TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Holland rántott szelet
Holland rántott szelet
Recept Holland rántott szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.2.2018

Holland rántott szelet

Amikor először találkoztam a recepttel, azt kérdeztem magamtól, hogy ez tényleg igaz, csak sajt, egy napot pihentetni, se só, se bors? Nem hittem az egyszerűségének, de azért adtam a receptnek egy esélyt. Az egy napos pihenésnek köszönhetően a sajt és hús íze tökéletesen összeértek, és tényleg nem kell hozzá sem só, sem bors, sem őrölt pirospaprika… Ha a végeredmény netán valakinek nem ízlik, akkor finom fűszeres mártásokkal, szószokkal javíthatunk rajta. Nekünk nem kellett, a család elégedett volt a holland rántott szelettel. Szerző: Haanka

40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
darált sertésoldalas
400 g
reszelt sajt (Eidami sajt)
tojás
búzafinomliszt
zsemlemorzsa
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst kicsontozzuk és ledaráljuk – 500 g húsra van szükségünk. Elkeverjük a 400 g reszelt sajttal, majd legalább 24 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Fontos, hogy a hús legalább egy napot hűtőszekrényben pihenjen, és nem kell hozzá sem só, sem bors.
  3. A masszából tenyérnyi húspogácsákat formázunk, klasszikus módon bepanírozzuk, majd olajban mindkét odalát aranyszínűre sütjük.
  4. Burgonyapürével vagy burgonyasalátával tálaljuk.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása