Holland rántott szelet

Hozzáadta: TopPetra, 25.2.2018
Kategória: Főételek, Húsételek, Darált hús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Amikor először találkoztam a recepttel, azt kérdeztem magamtól, hogy ez tényleg igaz, csak sajt, egy napot pihentetni, se só, se bors? Nem hittem az egyszerűségének, de azért adtam a receptnek egy esélyt. Az egy napos pihenésnek köszönhetően a sajt és hús íze tökéletesen összeértek, és tényleg nem kell hozzá sem só, sem bors, sem őrölt pirospaprika… Ha a végeredmény netán valakinek nem ízlik, akkor finom fűszeres mártásokkal, szószokkal javíthatunk rajta. Nekünk nem kellett, a család elégedett volt a holland rántott szelettel. Szerző: Haanka
Hozzáadta: TopPetra, 25.2.2018
Kategória: Főételek, Húsételek, Darált hús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
ALAPANYAGOK
- A húst kicsontozzuk és ledaráljuk – 500 g húsra van szükségünk. Elkeverjük a 400 g reszelt sajttal, majd legalább 24 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Fontos, hogy a hús legalább egy napot hűtőszekrényben pihenjen, és nem kell hozzá sem só, sem bors.
- A masszából tenyérnyi húspogácsákat formázunk, klasszikus módon bepanírozzuk, majd olajban mindkét odalát aranyszínűre sütjük.
- Burgonyapürével vagy burgonyasalátával tálaljuk.
Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL