Holland rántotthús főttkrumplival

Recept Holland rántotthús főttkrumplival

Hozzáadta: Babu27, 7.5.2017

Kategória: Húsételek, Darált hús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

A rántotthús nem most éli hőskorát ugyan, de kár lenne kihagyni ezt az isteni változatot! Ha valami megszokottra vágyunk, de egy kissé megbolondítva, remek választás a holland rántotthús főttkrumplival. Tejszínes, sajtos, szaftos. A már jól megszokott (és talán kicsit meg is unt) alapanyagokból kis változtatásokkal szinte egy új fogás varázsolható az asztalra. Burgonyával vagy rizzsel, finom salátával tálalom. Jó étvágyat hozzá!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Babu27, 7.5.2017

Kategória: Húsételek, Darált hús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 gdarált szegyhús vagy sertéslapocka
150 ml12%-os főzőtejszín
200 geidami sajt (40%)
3 dbtojás
frissen őrölt bors
zsemlemorzsa
zsír a sütéshez
krumpli

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A darálthúst összekeverjük a tejszínnel és egy jól záródó edényben hagyjuk egy éjszakát állni a hűtőben.
  2. A sajtot finomra reszeljük, hozzáadjuk a húshoz, borssal megszórjuk, megsózzuk ízlés szerint és alaposan összekeverjük.
  3. Tenyerünket enyhén benedvesítjük, húspogácsákat formázunk, ezeket belemártjuk a felvert, kissé megsózott tojásba, majd zsemlemorzséba. A folyamatot még egyszer megismételjük.
  4. Forró zsíron, alacsony fokozaton mindkét oldalát megsütjük. Főtt krumplival kínáljuk.

U.i.: a fenti mennyiségből 4 óriás húspogácsa vagy 6 kisebb jön ki :)

 

A receptért köszönet illeti kiváló szakácsunkat, Naďa Indruchovát.

Forrás: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás