Holland rántotthús főttkrumplival

A rántotthús nem most éli hőskorát ugyan, de kár lenne kihagyni ezt az isteni változatot! Ha valami megszokottra vágyunk, de egy kissé megbolondítva, remek választás a holland rántotthús főttkrumplival. Tejszínes, sajtos, szaftos. A már jól megszokott (és talán kicsit meg is unt) alapanyagokból kis változtatásokkal szinte egy új fogás varázsolható az asztalra. Burgonyával vagy rizzsel, finom salátával tálalom. Jó étvágyat hozzá!

Hozzáadta:, 7.5.2017
Kategória: Főételek
Recept Holland rántotthús főttkrumplival

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gdarált szegyhús vagy sertéslapocka
150 ml12%-os főzőtejszín
200 geidami sajt (40%)
3 dbtojás
frissen őrölt bors
zsemlemorzsa
zsír a sütéshez
krumpli

Elkészítés menete

  1. A darálthúst összekeverjük a tejszínnel és egy jól záródó edényben hagyjuk egy éjszakát állni a hűtőben.
  2. A sajtot finomra reszeljük, hozzáadjuk a húshoz, borssal megszórjuk, megsózzuk ízlés szerint és alaposan összekeverjük.
  3. Tenyerünket enyhén benedvesítjük, húspogácsákat formázunk, ezeket belemártjuk a felvert, kissé megsózott tojásba, majd zsemlemorzséba. A folyamatot még egyszer megismételjük.
  4. Forró zsíron, alacsony fokozaton mindkét oldalát megsütjük. Főtt krumplival kínáljuk.

U.i.: a fenti mennyiségből 4 óriás húspogácsa vagy 6 kisebb jön ki :)

 

A receptért köszönet illeti kiváló szakácsunkat, Naďa Indruchovát.

Forrás: Vaření s Tomem