TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Holland rántotthús főttkrumplival
Holland rántotthús főttkrumplival
Recept Holland rántotthús főttkrumplival
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   7.5.2017

Holland rántotthús főttkrumplival

A rántotthús nem most éli hőskorát ugyan, de kár lenne kihagyni ezt az isteni változatot! Ha valami megszokottra vágyunk, de egy kissé megbolondítva, remek választás a holland rántotthús főttkrumplival. Tejszínes, sajtos, szaftos. A már jól megszokott (és talán kicsit meg is unt) alapanyagokból kis változtatásokkal szinte egy új fogás varázsolható az asztalra. Burgonyával vagy rizzsel, finom salátával tálalom. Jó étvágyat hozzá!

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
darált szegyhús vagy sertéslapocka
150 ml
12%-os főzőtejszín
200 g
eidami sajt (40%)
3 db
tojás
frissen őrölt bors
zsemlemorzsa
zsír a sütéshez
krumpli
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A darálthúst összekeverjük a tejszínnel és egy jól záródó edényben hagyjuk egy éjszakát állni a hűtőben.
  2. A sajtot finomra reszeljük, hozzáadjuk a húshoz, borssal megszórjuk, megsózzuk ízlés szerint és alaposan összekeverjük.
  3. Tenyerünket enyhén benedvesítjük, húspogácsákat formázunk, ezeket belemártjuk a felvert, kissé megsózott tojásba, majd zsemlemorzséba. A folyamatot még egyszer megismételjük.
  4. Forró zsíron, alacsony fokozaton mindkét oldalát megsütjük. Főtt krumplival kínáljuk.

U.i.: a fenti mennyiségből 4 óriás húspogácsa vagy 6 kisebb jön ki :)

 

A receptért köszönet illeti kiváló szakácsunkat, Naďa Indruchovát.

Forrás: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása