Hurrikán szelet
Öröm a szemnek, öröm az ízlelőbimbóknak! A hurrikán szelet tökéletes édesség ünnepekre, vendégeknek és a családnak is, mert nagyon jól néz ki, a tészta puha és lágy, a krém pedig szinte szétolvad a szájban! Néha ételfestéket is használok és azzal színezem az egyik tésztát. Sőt, néha még fehér csokis és étcsokis öntetet is locsolok rá. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 14.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
6 dbtojás
110 gkristálycukor
110 gbúzafinomliszt
1/2 csomagsütőpor
90 mltej
60 mlolaj
1 és 1/2 kv. kanálkakaópor
3 ev. kanálvíz
Töltéshez:
250 mlhabtejszín
ízlés szerint cukor
- A tojássárgát 55 g kristálycukorral habosra verjük.
- A tojásfehérjét a maradék cukorral fényes habbá verjük, elkeverjük a sütőporos liszttel, majd a tojássárgával is. Az olajat a tejjel elkeverjük és hozzáadunk egy adag tojásos keveréket. Eldolgozzuk, majd ezt adjuk hozzá a tésztához.
- A tészta sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük (38x25 cm). A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a vizet, eldolgozzuk.
- A kakaós tésztát süteményes zsákba töltjük, majd egyenletesen rávisszük a világos tésztára. Egy főzőkanál nyelével kb. 2 centiméter távolságban széltében és hosszában is végig megyünk a tésztán. Ezt többször megismételjük, így a világos és sötét tészta elkeveredik. A tepsit a tésztával párszor az asztalhoz csapjuk, hogy a felesleges buborékoktól is megszabaduljunk.
- 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
- A megsült tésztát egy tiszta sütőpapír lapra kiborítjuk, kihűtjük, a felső sütőpapírt eltávolítjuk, majd a sütőpapírral együtt a szélesebb oldalán felcsavarjuk.
- Ezután újra kihatjuk, megkenjük a tejszínhabbal, végül felcsavarjuk és hűtőszekrénybe tesszük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS