„Húsbombák” sajttal és majonézzel

Hozzáadta: Viki78, 20.6.2017
Kategória: Főételek, Húsételek, Darált hús, Húsgolyók, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
Egy újabb remek ötlet a gyors és laktató vacsorára. A „húsbombák” sajttal és majonézzel a darált hús elkészítésének egy kiváló példája: az ízesített darált hús alkotja a „bombák” alapját, amire jobbnál jobb feltétek kerülnek: pirított hagyma, főtt tojás, reszelt sajt, majonéz… A bátrabbak a hagymát akár szalonnával is piríthatják. A kis „húsbombák” ezután a sütőbe kerülnek, ahol fél óra alatt készre sülnek. A gyerekek nagy kedvence, burgonyapürével és friss salátával verhetetlen.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 20.6.2017
Kategória: Főételek, Húsételek, Darált hús, Húsgolyók, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1 kgdarált sertéshús
2 dbvöröshagyma
4 dbburgonya
5 dbtojás
200 gtrappista vagy más kemény sajt
majonéz
olaj
só
bors
- A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
- A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és borsozzuk.
- A tojást keményre főzzük, majd apróra vágjuk. Hozzáadunk 1 evőkanál majonézt, sózzuk és borsozzuk, jó alaposan elkeverjük.
- A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- A darált húst sózzuk és borsozzuk, kis golyókat – „bombákat” formázunk, amit sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk. Kezünkkel kicsit lapítjuk, közepére mélyedést nyomunk, és ebbe tesszük a pirított hagymát és egy adag apróra vágott tojást.
- Rátesszük a reszelt burgonyát, erre kerül a sajt, végül a majonézes keverék. A „bombákat” 180 fokon kb. fél órát sütjük.
Forrás: Vk
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS