„Húsbombák” sajttal és majonézzel

Egy újabb remek ötlet a gyors és laktató vacsorára. A „húsbombák” sajttal és majonézzel a darált hús elkészítésének egy kiváló példája: az ízesített darált hús alkotja a „bombák” alapját, amire jobbnál jobb feltétek kerülnek: pirított hagyma, főtt tojás, reszelt sajt, majonéz… A bátrabbak a hagymát akár szalonnával is piríthatják. A kis „húsbombák” ezután a sütőbe kerülnek, ahol fél óra alatt készre sülnek. A gyerekek nagy kedvence, burgonyapürével és friss salátával verhetetlen.

Hozzáadta:, 20.6.2017
Kategória: Főételek
Recept „Húsbombák” sajttal és majonézzel

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 kgdarált sertéshús
2 dbvöröshagyma
4 dbburgonya
5 dbtojás
200 gtrappista vagy más kemény sajt
majonéz
olaj
bors

Elkészítés menete

  1. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
  2. A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és borsozzuk.
  3. A tojást keményre főzzük, majd apróra vágjuk. Hozzáadunk 1 evőkanál majonézt, sózzuk és borsozzuk, jó alaposan elkeverjük.
  4. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  5. A darált húst sózzuk és borsozzuk, kis golyókat – „bombákat” formázunk, amit sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk. Kezünkkel kicsit lapítjuk, közepére mélyedést nyomunk, és ebbe tesszük a pirított hagymát és egy adag apróra vágott tojást.
  6. Rátesszük a reszelt burgonyát, erre kerül a sajt, végül a majonézes keverék. A „bombákat” 180 fokon kb. fél órát sütjük.

Forrás: Vk