Húsgolyó ahogy én készítem, burgonyapürével

Recept Húsgolyó ahogy én készítem, burgonyapürével
KÜLDÖTT KÉPEK

Ezeket a húsgolyókat forró olajban sütőm készre. Szerintem ettől lesz meg az az ízvilág, ami miatt a család ennyire szereti. Nem kell túlgondolni, kell hozzá darált hús meg pár fűszer, köretnek pedig burgonyapüré. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

darált sertéshús
vöröshagyma
fokhagyma
só és bors
száraz zsemle
tojás
tej
bors
zsemlemorzsa
burgonya
vaj
tej
újhagyma

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hozzávalók mennyiségét nem tudom pontosan megmondani, én szemre készítem.
  2. A darált húst elkeverjük az apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával. Sózzuk és borsozzuk. A zsemlét tejbe áztatjuk, a tejet alaposan kinyomkodjuk, ezt is hozzáadjuk. Ha ezt nem tesszük meg, akkor a húsmassza túl nedves lesz, amit valamivel helyre kell majd hozni – liszttel vagy zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a tojást, ez fél kilóra nagyjából 1. A tésztát jó alaposan eldolgozzuk, kisebb adagokat szaggatunk ki belőle, amiből a golyókat vagy húslepénykéket megformázzuk. Zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. Az így kapott előkészített húsfasírtokat bő olajban aranyszínűre sütjük.
  4. A burgonyapüréhez a burgonyát puhára főzzük, tálba tesszük, sózzuk, kevés tejet és olvasztott vajat adunk hozzá, rászórjuk az apróra vágott újhagymát, majd püré állagúra törjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás