Húsgolyó zöldséges mártással, spagettivel

Recept Húsgolyó zöldséges mártással, spagettivel
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem tudom, ki hogy szereti, de a fiam odavan ezért a finomságért. Időigényes az elkészítése, de megéri a fáradozást. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Húsgolyó:

Kb. 500 gdarált csirkehús
Kb. 3 púpos evőkanálzsemlemorzsa
Grill fűszerkeverék
Fokhagymapor
Szárított rozmaring
Zsemlemorzsa forgatáshoz

Mártás:

1 dbközepes vöröshagyma
4 gerezdfokhagyma
1 dbcukkini
Ízlés szerintolívaolaj
1 dbparadicsompüré konzerv
1 dbfőtt paradicsom konzerv
2 ev. kanálkristálycukor
1 ev. kanálédes pirospaprika
1 kv. kanálőrölt feketebors
Finomliszt
Csípős szósz, pl. pirosarany, ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst a hozzávalókkal elkeverjük, kis golyókat formázunk, amiket zsemlemorzsába forgatunk. Forrásban lévő vízbe tesszük, 8.10 percig főzzük. A megfőtt golyókat leszűrjük, kihűtjük.
  2. Az aprított vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lereszelt cukkinit. Amikor már kicsit pirult, hozzáadjuk a paradicsomot és paradicsompürét, majd felöntjük 250 l vízzel (ideális esetben azzal, amiben a húsgolyók főttek).
  3. Kb. 20 percig főzzük, majd kevés liszttel besűrítjük. Fűszerezzük.
  4. Beletesszük a húsgolyókat, pár percig együtt főzzük, majd spagettivel tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás