TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Húsgolyók Húsgolyó zöldséges mártással, spagettivel
Húsgolyó zöldséges mártással, spagettivel
Recept Húsgolyó zöldséges mártással, spagettivel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.12.2021

Húsgolyó zöldséges mártással, spagettivel

Nem tudom, ki hogy szereti, de a fiam odavan ezért a finomságért. Időigényes az elkészítése, de megéri a fáradozást. Szerző: Danka

Alapanyagok

Húsgolyó:

Kb. 500 g
darált csirkehús
Kb. 3 púpos evőkanál
zsemlemorzsa
Grill fűszerkeverék
Fokhagymapor
Szárított rozmaring
Zsemlemorzsa forgatáshoz

Mártás:

1 db
közepes vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 db
cukkini
Ízlés szerint
olívaolaj
1 db
paradicsompüré konzerv
1 db
főtt paradicsom konzerv
2 ev. kanál
kristálycukor
1 ev. kanál
édes pirospaprika
1 kv. kanál
őrölt feketebors
Finomliszt
Csípős szósz, pl. pirosarany, ízlés szerint
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst a hozzávalókkal elkeverjük, kis golyókat formázunk, amiket zsemlemorzsába forgatunk. Forrásban lévő vízbe tesszük, 8.10 percig főzzük. A megfőtt golyókat leszűrjük, kihűtjük.
  2. Az aprított vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lereszelt cukkinit. Amikor már kicsit pirult, hozzáadjuk a paradicsomot és paradicsompürét, majd felöntjük 250 l vízzel (ideális esetben azzal, amiben a húsgolyók főttek).
  3. Kb. 20 percig főzzük, majd kevés liszttel besűrítjük. Fűszerezzük.
  4. Beletesszük a húsgolyókat, pár percig együtt főzzük, majd spagettivel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása