TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Húsgolyók Húsgolyók paradicsomos-cukkinis mártásban
Húsgolyók paradicsomos-cukkinis mártásban
Recept Húsgolyók paradicsomos-cukkinis mártásban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.1.2022

Húsgolyók paradicsomos-cukkinis mártásban

Klasszikus ebéd, amit kicsit még feldobtam. A paradicsomos mártásba cukkini is került. Mivel szeretem a cukkinit, sokat kísérletezem, és ennél a fogásnál is megtaláltam a helyét. Szerző: Nada I (Rebeka)

Alapanyagok

Húsgolyó:

300 g
darált marhahús
3 gerezd
fokhagyma
1 db
kifli
3 ev. kanál
tej
Ízlés szerint
tengeri só
Frissen őrölt bors
Ízlés szerint szárított chilli
Ízé szerint aprított petrezselyemzöld
Olaj sütéshez

Mártás:

2 db
salottahagyma
4 ev. kanál
olívaolaj
1 db
kockázott paradicsom konzerv
300 ml
passzírozott paradicsompüré
1 db
sárgarépa
1 db
cukkini
1 ev. kanál
nádcukor
Tengeri só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kiflit kockára vágjuk, hozzáadjuk a tejet. Megvárjuk, míg magába szívja, majd a tejet kinyomkodjuk, a kiflit edénybe tesszük és elkeverjük a többi hozzávalóval.
  2. A húsos alapból golyókat formázunk. Serpenyőben olajat hevítünk, a golyókat pedig minden oldalról lepirítjuk – ez kb. 10 percet vesz igénybe. A golyókat kivesszük a serpenyőből, a felesleges olajat leitatjuk.
  3. Mély serpenyőben (vagy wokban) olajat hevítünk, a kockára vágott hagymát megpirítjuk. A sárgarépát és cukkinit megtisztítjuk, kockára vágjuk, hozzáadjuk a hagymához. Pár percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a paradicsompürét, sózzuk és borsozzuk, cukorral is ízesítjük. Amikor már felforrt, beletesszük a golyókat, lefedjük, kis lángon kb. 1 órát főzzük.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük, tésztával tálaljuk. A tetejére sajtot is szórhatunk, pl. parmezánt.

 

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása