Húsgolyók paradicsomos-cukkinis mártásban

Recept Húsgolyók paradicsomos-cukkinis mártásban
KÜLDÖTT KÉPEK

Klasszikus ebéd, amit kicsit még feldobtam. A paradicsomos mártásba cukkini is került. Mivel szeretem a cukkinit, sokat kísérletezem, és ennél a fogásnál is megtaláltam a helyét. Szerző: Nada I (Rebeka)

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Húsgolyó:

300 gdarált marhahús
3 gerezdfokhagyma
1 dbkifli
3 ev. kanáltej
Ízlés szerinttengeri só
Frissen őrölt bors
Ízlés szerint szárított chilli
Ízé szerint aprított petrezselyemzöld
Olaj sütéshez

Mártás:

2 dbsalottahagyma
4 ev. kanálolívaolaj
1 dbkockázott paradicsom konzerv
300 mlpasszírozott paradicsompüré
1 dbsárgarépa
1 dbcukkini
1 ev. kanálnádcukor
Tengeri só

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kiflit kockára vágjuk, hozzáadjuk a tejet. Megvárjuk, míg magába szívja, majd a tejet kinyomkodjuk, a kiflit edénybe tesszük és elkeverjük a többi hozzávalóval.
  2. A húsos alapból golyókat formázunk. Serpenyőben olajat hevítünk, a golyókat pedig minden oldalról lepirítjuk – ez kb. 10 percet vesz igénybe. A golyókat kivesszük a serpenyőből, a felesleges olajat leitatjuk.
  3. Mély serpenyőben (vagy wokban) olajat hevítünk, a kockára vágott hagymát megpirítjuk. A sárgarépát és cukkinit megtisztítjuk, kockára vágjuk, hozzáadjuk a hagymához. Pár percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a paradicsompürét, sózzuk és borsozzuk, cukorral is ízesítjük. Amikor már felforrt, beletesszük a golyókat, lefedjük, kis lángon kb. 1 órát főzzük.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük, tésztával tálaljuk. A tetejére sajtot is szórhatunk, pl. parmezánt.

 

Blogom: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás