Húsgolyóval sült spagetti

Recept Húsgolyóval sült spagetti
KÜLDÖTT KÉPEK

A csőben sült tészta nagy kedvenc, de nem árt néha a régi recepteket újragondolni. Így született meg a húsgolyó, amit spagetti tésztával együtt sütünk készre.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Húsgolyó

400 gdarált marhahús
1 dbkisebb vöröshagyma
2 gerezdfokhagyma
1/2 evőkanálmustár
1 dbtojás
2 evőkanálzsemlemorzsa
fűszerpaprika

Mártás:

500 ghámozott paradicsom
1 kávéskanálkristálycukor
1 kávéskanálbalzsamecet
fűszerpaprika
sušená bazalka
400 gspagetti
120 gparmezán

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A darált húst elkeverjük az aprított hagymával, tojással és zsemlemorzsával. Mustárral, sóval, borssal ízesítjük. Megformázzuk a golyókat, majd minden oldalát leporítjuk.
  2. A hámozott paradicsomot kockára vágjuk, edénybe tesszük, cukorral, balzsamecettel, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük. Elkezdjük főzni.
  3. Mikor már a paradicsom is puha, beletesszük a húsgolyót, majd 15 percig tovább főzzük. Ha a mártásba kell még víz, akkor pótoljuk. A tésztát megfőzzük, ezt is hozzáadjuk, sajttal megszórjuk, majd 200 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás