TopReceptek.hu Tésztaételek Spagetti Bolognai Húsgolyóval sült spagetti
Húsgolyóval sült spagetti
Recept Húsgolyóval sült spagetti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.3.2022

Húsgolyóval sült spagetti

A csőben sült tészta nagy kedvenc, de nem árt néha a régi recepteket újragondolni. Így született meg a húsgolyó, amit spagetti tésztával együtt sütünk készre.

30 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Húsgolyó

400 g
darált marhahús
1 db
kisebb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1/2 evőkanál
mustár
1 db
tojás
2 evőkanál
zsemlemorzsa
fűszerpaprika

Mártás:

500 g
hámozott paradicsom
1 kávéskanál
kristálycukor
1 kávéskanál
balzsamecet
fűszerpaprika
sušená bazalka
400 g
spagetti
120 g
parmezán
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A darált húst elkeverjük az aprított hagymával, tojással és zsemlemorzsával. Mustárral, sóval, borssal ízesítjük. Megformázzuk a golyókat, majd minden oldalát leporítjuk.
  2. A hámozott paradicsomot kockára vágjuk, edénybe tesszük, cukorral, balzsamecettel, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük. Elkezdjük főzni.
  3. Mikor már a paradicsom is puha, beletesszük a húsgolyót, majd 15 percig tovább főzzük. Ha a mártásba kell még víz, akkor pótoljuk. A tésztát megfőzzük, ezt is hozzáadjuk, sajttal megszórjuk, majd 200 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása