Húskalács férfiaknak, kapros mártással
Igazán tartalmas főétel, ami miután elkészült annyira jól néz ki, hogy szinte nem is akartam felszeletelni. A húskalács férfiaknak szó szerint húsból készül, amit egy kis szalonna tesz még ízletesebbé. A húst a fokhagyma sem rontja el, de én ezt most kihagytam. Az omlósra és puhára sült húst kapros mártással és burgonyapürével tálaltam, de a párolt káposzta és knédli párossal is megállja a helyét. Ha netán a hús a sütés során túlságosan kiszáradna, úgy a kapros mártás ezen is segít.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 23.7.2017
Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
szűzpecsenye
vékonyra szeletelt szalonna
só, bors, mustármag
olaj
Mártás:
1 dbvöröshagyma
50 gvaj
1 ev. kanálbúzafinomliszt
ízlés szerint só és bors
2 ev. kanálaprított friss kapor
200 mlalaplé
200 mltej
250 mlfőzőtejszín
1 ev. kanálecet vagy citromlé
- Amíg a hús a sütőben sül, elkészítjük a kapros mártás. Egy közepes fej hagymát megtisztítunk és kis lyukú reszelőn lereszelünk. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, és amikor már elkezd pirulni, hozzáadjuk a lisztet. A hagymát a liszttel együtt tovább pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, csomómentesre keverjük, és hozzáöntjük a tejet. Sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a kaprot, végül a tejszínt. Egyet forralunk rajta, és el is készült. Ízlés szerint ecettel vagy citromlével ízesítjük
Blogom: Adkas-tastyfood
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS