Húsos-parmezános spagettifalatok

Rendhagyó tálalásban, megszokott, klasszikus alapanyagokból készült pompás előétel receptjét hoztam most el. Ez nem más, mint a húsos-parmezános spagettifalatok. A főtt tésztát olajjal és parmezánnal kevertem el, amit a finom paradicsomos szósszal, húsgolyóval és parmezán sajttal tettem tejessé. A receptet az dobja fel, hogy az egyes alapanyagok muffin sütőformába kerülnek, és sütőben sütőm készre őket.

Hozzáadta:, 22.12.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Húsos-parmezános spagettifalatok

Hozzávalók

spagettitészta
olívaolaj
parmezán
paradicsompüré
oregánó
fokhagyma
vöröshagyma
darált hú
tojás
só, bors

Elkészítés menete

  1. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük – inkább legyen al dente, mint túlságosan szétfőtt. A tésztát leszűrjük és megvárjuk, míg megszárad.
  2. Hozzáadjuk az olajat és a reszelt parmezánt.
  3. A darált húst sóval, borssal és tojással elkeverjük, falatnyi kis golyókat formázunk belőle, majd a golyókat forró serpenyőben minden oldalról megsütjük.
  4. Előkészítjük a muffin sütőformát, olajjal kikenjük, al aljára tesszük a sajtos tésztát.
  5. A vöröshagymát felaprítjuk, serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsompürét. Fűszerekkel ízesítjük, majd pár perig együtt főzzük.
  6. A paradicsomos szószt rákanalazzuk a muffin sütőformában lévő tésztára, rátesszük a húsgolyókat, ezt is meglocsoljuk a paradicsomos szósszal, végül parmezánnal megszórjuk. 190 fokon 15 perc alatt készre sütjük.