TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tepsis burgonya Húsos rakott burgonya
Húsos rakott burgonya
Recept Húsos rakott burgonya
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Tökéletes, laktató fogás, jó sok hússal és sajttal. Nem rakott burgonya, hanem annak húsos változata. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   8.5.2022

Húsos rakott burgonya

Tökéletes, laktató fogás, jó sok hússal és sajttal. Nem rakott burgonya, hanem annak húsos változata. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
burgonya
500 g
darált hús
200 g
reszelni való sajt
2 db
tojás
2 db
öregebb kifli
kevés
tej
200 ml
főzőtejszín
só és bors
fokhagyma
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. A darált húst tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajt kb. ¾ részét, a tojást, a vékonyra karikázott kiflit (amit előtte 20 percre kevés tejbe áztattunk). Jó alaposan elkeverjük.
  2. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, vékonyra szeleteljük. A krumpli felét kivajazott sütőtál aljára tesszük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral is megszórhatjuk (vagy zúzott fokhagymával), ráöntjük a tejszín felét.
  3. Rátesszük a húsos keveréket, a húsra kevés reszelt sajtot szórunk, rátesszük a maradék burgonyát, sózzuk és borsozzuk, fokhagymával ízesítjük, reszelt sajtot szórunk rá.
  4. Rálocsoljuk a maradék tejszínt, 160 fokos sütőben pedig kb. másfél órát sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása