Húsos rakott burgonya

Recept Húsos rakott burgonya

Hozzáadta: TopPetra, 8.5.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Vacsora, Tepsis burgonya, Burgonya, Köretek

KÜLDÖTT KÉPEK

Tökéletes, laktató fogás, jó sok hússal és sajttal. Nem rakott burgonya, hanem annak húsos változata. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 8.5.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Vacsora, Tepsis burgonya, Burgonya, Köretek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgburgonya
500 gdarált hús
200 greszelni való sajt
2 dbtojás
2 dböregebb kifli
kevéstej
200 mlfőzőtejszín
só és bors
fokhagyma
olaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A darált húst tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajt kb. ¾ részét, a tojást, a vékonyra karikázott kiflit (amit előtte 20 percre kevés tejbe áztattunk). Jó alaposan elkeverjük.
  2. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, vékonyra szeleteljük. A krumpli felét kivajazott sütőtál aljára tesszük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral is megszórhatjuk (vagy zúzott fokhagymával), ráöntjük a tejszín felét.
  3. Rátesszük a húsos keveréket, a húsra kevés reszelt sajtot szórunk, rátesszük a maradék burgonyát, sózzuk és borsozzuk, fokhagymával ízesítjük, reszelt sajtot szórunk rá.
  4. Rálocsoljuk a maradék tejszínt, 160 fokos sütőben pedig kb. másfél órát sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás