Húsos spagetti

A spagettitészta nem csak olaszos alapoknak, hanem akár a hazai ízek kedvelőinek is kiváló kiegészítője lehet. Szerintem erre nemcsak a vadas, hanem ez a húsos spagetti is tökéletes példa. A recept végtelenül egyszerű: pikáns pácot készítünk, amibe a húst egy éjszakán keresztül pácoljuk, majd másnap megpirítjuk, készre pácoljuk, végül rákanalazzuk a tésztára. Sajttal megszórjuk, és már el is készült.

Hozzáadta:, 9.1.2018
Kategória: Főételek, Tészták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Húsos spagetti

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gsertéshús
1 dbvöröshagyma
3 kv. kanálőrölt pirospaprika
1/2 kv. kanálcsípős őrölt pirospaprika
csipet chilli
1/2 kv. kanál
csipet bors
1/2 dbhúsleveskocka
2 gerezdfokhagyma
3 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. Először elkészítjük a húspácot, amiben a húst legalább egy éjszakán keresztül pácoljuk. A páchoz az őrölt édes és piros paprikát, a chillit, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és az olajat elkeverjük. Ebbe a pácba tesszük bele a felkockázott húst.
  2. Másnap a felkockázott vöröshagymát egy kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a pácolt húst és kifehéredésig pirítjuk.
  3. A húsleveskockát kb. fél liter vízben feloldjuk, felöntjük vele a húst és lefedve 45 percig pároljuk. Miután a hús már megpuhult, a szószt liszttel besűrítjük. A húst tésztára szedjük, sajttal megszórjuk.