Húsos spagetti

Hozzáadta: Alexa96, 9.1.2018
Kategória: Főételek, Tésztaételek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Spagetti
KÜLDÖTT KÉPEK
A spagettitészta nem csak olaszos alapoknak, hanem akár a hazai ízek kedvelőinek is kiváló kiegészítője lehet. Szerintem erre nemcsak a vadas, hanem ez a húsos spagetti is tökéletes példa. A recept végtelenül egyszerű: pikáns pácot készítünk, amibe a húst egy éjszakán keresztül pácoljuk, majd másnap megpirítjuk, készre pácoljuk, végül rákanalazzuk a tésztára. Sajttal megszórjuk, és már el is készült.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Alexa96, 9.1.2018
Kategória: Főételek, Tésztaételek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Spagetti
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
500 gsertéshús
1 dbvöröshagyma
3 kv. kanálőrölt pirospaprika
1/2 kv. kanálcsípős őrölt pirospaprika
csipet chilli
1/2 kv. kanálsó
csipet bors
1/2 dbhúsleveskocka
2 gerezdfokhagyma
3 ev. kanálolaj
- Először elkészítjük a húspácot, amiben a húst legalább egy éjszakán keresztül pácoljuk. A páchoz az őrölt édes és piros paprikát, a chillit, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és az olajat elkeverjük. Ebbe a pácba tesszük bele a felkockázott húst.
- Másnap a felkockázott vöröshagymát egy kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a pácolt húst és kifehéredésig pirítjuk.
- A húsleveskockát kb. fél liter vízben feloldjuk, felöntjük vele a húst és lefedve 45 percig pároljuk. Miután a hús már megpuhult, a szószt liszttel besűrítjük. A húst tésztára szedjük, sajttal megszórjuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS