Húsos virágcsokor torta

Hozzáadta: Babu27, 21.6.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Húsételek, Darált hús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Szülinap, Torták
A húsos virágcsokor torta kiváló ünnepi csemegének is tökéletes. Aki nem szereti az édes tortákat, annak is örömet szerezhetünk ezzel a töltött sós finomsággal. Az elkészítése nem bonyolult, csak időigényes. Akár a gyerekeket is bevonhatjuk az elkészítésbe, biztos örömmel szaggatják majd ki a tésztát, és töltik meg a darált húsos töltelékkel. Ha ráérzünk a „virágfejek” elkészítésének módjára, akár más tölteléket is használhatunk. A spenótos-sajtos verzió nálunk szintén nagy sláger.
Hozzáadta: Babu27, 21.6.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Húsételek, Darált hús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Szülinap, Torták
ALAPANYAGOK
Töltelék:
Tészta:
Kenéshez:
Szükségünk lesz még:
- Először a tésztát készítjük el: a tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk.
- A tészta többi hozzávalóját egy nagyobb tálban elkeverjük, hozzáadjuk az élesztőt és sima állagú tésztát gyúrunk. Lefedjük, meleg helyen megkelesztjük.
- A megkelt tésztát két részre osztjuk. Mindegyik tésztaadagot 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és egy pohár vagy szaggató segítségével 7.5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki.
- A darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húsleves kockával elkevert vizet, az őrölt pirospaprikát, majd az egészet alaposan elkeverjük és egységes masszává dolgozzuk. A tésztakorongokon elegyengetjük a tölteléket, reszelt sajttal megszórjuk, és gélbe hajtjuk. A kapott félkört a két oldalánál megfogjuk, és a két szélét egymás felé emeljük (ahogy az a fő képen is látszik). A kapott kis „virágfejeket” egy kör alakú sütőtálba tesszük (28 cm átmérőjű).
- A tetejét olajjal megkenjük, kendővel letakarjuk és még fél órát kelesztjük. A tojást a tejjel felverjük, és ezzel is megkenjük a csokor tetejét.
- 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. A megsült tésztát még melegében vajjal megkenjük (kb. 30 g), letakarjuk és 15 percig pihentetjük. Jó étvágyat!
Forrás: Vk