Húsos-zöldséges rizs

Hozzáadta: TopPetra, 3.1.2020
Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Rizs, Sósan, Rizottó, Hüvelyesek, Borsó
KÜLDÖTT KÉPEK
Nálunk ez a fogás magyaros, húsos-zöldséges rizottó néven futott, de el kell ismernem, hogy az olaszok valószínűleg padlót fognának, ha rizottót emlegetnék és ezt a húsos-zöldséges-rizses ételt tálalnám. Ettől függetlenül mi nagyon szeretjük, és imádjuk reszelt sajttal és temérdek mennyiségű csemegeuborkával! Ez az egytálétel minden alkalomra tökéletes, és szerintem már régen túlmutatott a „menzás” korszakon. Lehet játszadozni az ízekkel, színekkel, formákkal. Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 3.1.2020
Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Rizs, Sósan, Rizottó, Hüvelyesek, Borsó
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
500 gsertéslapocka
1 dbnagyobb fej vöröshagyma
2 ev. kanálsertészsír
ízlés szerint só, őrölt bors, édes őrölt pirospaprika
rizs
zöldségkeverék konzerv (borsó, répa, kukorica)
reszelt sajt díszítéshez
- A sertéshúst kockára vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a sertéshúst, sózzuk és borsozzuk, majd amikor a hús már kifehéredett, pirospaprikával megszórjuk. Kevergetjük, vízzel felöntjük és puhára főzzük. Lényegében egy pörköltalapot készítünk, amit akár pörkölszaft kockával is ízesíthetünk, rajtunk múlik.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rizoto s vepřovým masem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Rizoto s bravčovým mäsom.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Risotto mit Schweinefleisch an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS