Húsos-zöldséges rizs

Nálunk ez a fogás magyaros, húsos-zöldséges rizottó néven futott, de el kell ismernem, hogy az olaszok valószínűleg padlót fognának, ha rizottót emlegetnék és ezt a húsos-zöldséges-rizses ételt tálalnám. Ettől függetlenül mi nagyon szeretjük, és imádjuk reszelt sajttal és temérdek mennyiségű csemegeuborkával! Ez az egytálétel minden alkalomra tökéletes, és szerintem már régen túlmutatott a „menzás” korszakon. Lehet játszadozni az ízekkel, színekkel, formákkal. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 3.1.2020
Kategória: Főételek, Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Húsos-zöldséges rizs

Hozzávalók

500 gsertéslapocka
1 dbnagyobb fej vöröshagyma
2 ev. kanálsertészsír
ízlés szerint só, őrölt bors, édes őrölt pirospaprika
rizs
zöldségkeverék konzerv (borsó, répa, kukorica)
reszelt sajt díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A sertéshúst kockára vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a sertéshúst, sózzuk és borsozzuk, majd amikor a hús már kifehéredett, pirospaprikával megszórjuk. Kevergetjük, vízzel felöntjük és puhára főzzük. Lényegében egy pörköltalapot készítünk, amit akár pörkölszaft kockával is ízesíthetünk, rajtunk múlik.
  2. A rizst megmossuk, zsiradékon lepirítjuk és puhára főzzük.
  3. A zöldségeket előkészítjük, leszűrjük.
  4. Amikor a hús már megpuhult, elkeverjük a rizzsel és a zöldségekkel. Elkeverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  5. Tányérra szedjük, reszelt sajttal megszórjuk.