Hússzeletek sörös pácban

A zöldséges, szaftos húsok mindig is a kedvenceim közé tartoztak, főleg ha a szaft jó ízes és kellően fűszeres. A hűsszeleteket sörös pácban ezért is készítem előszeretettel. A sör, ketchup és a zöldségek egyvelege fantasztikus ízvilágot képez, az elkészült fogás pedig tökéletes ebédnek és vacsorának is. Köretnek friss zöldségből készült salátát és burgonyát vagy rizst készítek, és persze tálaláskor jó bőségesen meglocsolom a húst a szafttal. Aki szereti a pikáns ízt, az bátran használhat erős ketchupot, vagy akár csilis szószt is.

Hozzáadta:, 12.4.2017
Kategória: Főételek
Recept Hússzeletek sörös pácban

Hozzávalók

6 dbsertésszelet
50 gszalonna
3 dbkápia paprika
4 gerezdfokhagyma
1 dbnagy fej vöröshagyma
300 mlvilágos sör
só, bors őrölt kömény
ketchup
olaj

Elkészítés menete

  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, a kápiát negyedeljük.
  2. A hagymát cikkekre vágjuk, a szalonnát és a fokhagymát vékonyra szeleteljük. A hússzeleteket minden oldalát egy kevés olajon hirtelen megpirítjuk, majd a húst egy tepsibe tesszük és meglocsoljuk a húspörcös olajjal.
  3. A húst a ketchuppal bőségesen megkenjük, rátesszük a szalonnát, hagymát, fokhagymát és a paprikát. Felöntjük a sörrel és 180 fokon puhára sütjük.
  4. Sütés közben a húst a szafttal párszor meglocsoljuk. A sült húst tányérra szedjük, a zöldségekkel megrakjuk és a szósszal meglocsoljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Vaření a pečení s radostí