Hústekercs szeletek darált húsból, reszelt sajttal töltve

Recept Hústekercs szeletek darált húsból, reszelt sajttal töltve
KÜLDÖTT KÉPEK

A család szerint a legfinomabb étel, ami létezik. Lényegében húsgolyó alapból, csak éppen nem golyó, hanem tekercs formájában, amit felszeleteltem, még tésztába forgattam és olajban aranyszínűre sütöttem. Burgonyapürével és céklával tálaltam. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gdarált hús
1 dbvöröshagyma
2 gerezdfokhagyma
150 greszelt sajt
1 dbtojás
ízlés szerint
ízlés szerintbors
ízlés szerintolaj

Tészta:

250 mltej
2 dbtojás
10 ev. kanálbúzafinomliszt
ízlés szerint
ízlés szerintbors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A darált húst elkeverjük az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, tojással, sóval és borssal.
  2. A munkafelületre kiterítünk egy nagyobb darab háztartási fóliát, rátesszük a húsos keveréket. Téglalap alakúra egyengetjük, rászórjuk a reszelt sajtot, a fólia segítségével pedig felcsavarjuk. A felcsavart, fóliába csomagolt tekercset fagyasztóba tesszük, így majd könnyebben lehet szeletelni.
  3. Amíg a tekercs a fagyasztóban pihen, elékészítjük a tésztát - a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk: egységes, csomómentes tésztává.
  4. A tekercset kivesszük a fagyasztóból (én 2 órát pihentettem), kb. centi vastagra szeleteljük, a kis szeleteket beleforgatjuk a tésztába, majd olajban aranyszínűre sütjük.
  5. Burgonyapürével tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás