TopReceptek.hu Ünnepek Húsvét Húsvéti bárány kelt tésztából
Húsvéti bárány kelt tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   7.4.2020

Húsvéti bárány kelt tésztából

A húsvét sosem unalmas, és ehhez a tradíciók, szokások mellett a szebbnél szebb dekorációk és ételötletek is hozzájárulnak. Ez a bárány egy kis örömet és játékosságot tud csempészni az ünnepi hangulatba, és szerintem az elkészítése is kellemes időtöltés. Én kifejezetten imádom, hogy a tésztából megformázhatom, a végén pedig alig várom, hogy készre süljön. Szerző: Triniti

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
500 g
finomliszt
8 g
szárított élesztő
1 ev. kanál
cukor
1 kv. kanál
300 ml
tej
2 db
tojássárga
50 g
vaj
2 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt a langyos tejjel és egy kanál cukorral elkeverjük. Felfuttatjuk.
  2. A tészta többi hozzávalójával elkeverjük, sima állagú tésztává dolgozzuk. Lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát kb. 2/3 és 1/3 részre osztjuk. A 2/3 részt kinyújtjuk, felcsavarjuk, majd felszeleteljük – így kapjuk meg a testhez szükséges csigákat. A kisebb tésztaadagból formázzuk meg a fejet, szarvakat, füleket és lábakat.
  4. A tésztaadagokból sütőpapírral kibélelt tepsin megformázzuk a bárányt. További 30 percig pihentetjük, majd felvert tojással megkenjük. A szem és orr egy-egy szem mazsola.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept