Húsvéti bárány kelt tésztából

A húsvét sosem unalmas, és ehhez a tradíciók, szokások mellett a szebbnél szebb dekorációk és ételötletek is hozzájárulnak. Ez a bárány egy kis örömet és játékosságot tud csempészni az ünnepi hangulatba, és szerintem az elkészítése is kellemes időtöltés. Én kifejezetten imádom, hogy a tésztából megformázhatom, a végén pedig alig várom, hogy készre süljön. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 7.4.2020
Kategória: Húsvét, Ünnepek
Recept Húsvéti bárány kelt tésztából

Hozzávalók

500 gfinomliszt
8 gszárított élesztő
1 ev. kanálcukor
1 kv. kanál
300 mltej
2 dbtojássárga
50 gvaj
2 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. Az élesztőt a langyos tejjel és egy kanál cukorral elkeverjük. Felfuttatjuk.
  2. A tészta többi hozzávalójával elkeverjük, sima állagú tésztává dolgozzuk. Lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát kb. 2/3 és 1/3 részre osztjuk. A 2/3 részt kinyújtjuk, felcsavarjuk, majd felszeleteljük – így kapjuk meg a testhez szükséges csigákat. A kisebb tésztaadagból formázzuk meg a fejet, szarvakat, füleket és lábakat.
  4. A tésztaadagokból sütőpapírral kibélelt tepsin megformázzuk a bárányt. További 30 percig pihentetjük, majd felvert tojással megkenjük. A szem és orr egy-egy szem mazsola.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.