Húsvéti bárány kelt tésztából
A húsvét sosem unalmas, és ehhez a tradíciók, szokások mellett a szebbnél szebb dekorációk és ételötletek is hozzájárulnak. Ez a bárány egy kis örömet és játékosságot tud csempészni az ünnepi hangulatba, és szerintem az elkészítése is kellemes időtöltés. Én kifejezetten imádom, hogy a tésztából megformázhatom, a végén pedig alig várom, hogy készre süljön. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
500 gfinomliszt
8 gszárított élesztő
1 ev. kanálcukor
1 kv. kanálsó
300 mltej
2 dbtojássárga
50 gvaj
2 ev. kanálolaj
- Az élesztőt a langyos tejjel és egy kanál cukorral elkeverjük. Felfuttatjuk.
- A tészta többi hozzávalójával elkeverjük, sima állagú tésztává dolgozzuk. Lefedjük, egy órát kelesztjük.
- A megkelt tésztát kb. 2/3 és 1/3 részre osztjuk. A 2/3 részt kinyújtjuk, felcsavarjuk, majd felszeleteljük – így kapjuk meg a testhez szükséges csigákat. A kisebb tésztaadagból formázzuk meg a fejet, szarvakat, füleket és lábakat.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS