Húsvéti bárány sütőforma nélkül

Recept Húsvéti bárány sütőforma nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Szerintem nem mindenkinek van kéznél bárány sütőforma, de még ekkor sem kell lemondani erről a verzióról. Íme egy remek ötlet arra, hogyan lehet egyszerű tésztagolyókból bárányt formázni. Nem kell más, mint világos és kakaós tészta. A világos tészta adja a bárányok testét, a kakaós tészta pedig a bárány fejét, fülét és végtagjait. Csak egy kis ügyesség kell, hozzá, és már el is készült! Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

100 gvaj
1 dbtojás
100 gporcukor
200 gbúzafinomliszt
1 kv. kanálkakaó
1/2 kv. kanálsütőpor
1/2 kv. kanál

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A puha, szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra verjük, majd a sóval és tojással együtt alaposan eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, majd a tésztát két részre osztjuk: ¾ és ¼ rész.
  2. A kisebb adag tésztához hozzáadjuk a kakaót.
  3. A világos tésztából kis golyókat készítünk, majd ez lesz a bárányok „teste”. A golyókat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A kakaós tésztából szintén golyókat formázunk, ez alkotja majd a bárányok „fejét”.
  4. A bárányokat 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ebből a mennyiségből 6 db bárányt készítettem.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás