TopReceptek.hu Ünnepek Húsvét Húsvéti kalács
Húsvéti kalács
Recept Húsvéti kalács
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Jó kis recept, el kell ismerni. A megszokotthoz képest annyit változtattam, hogy az élesztőt nem tejbe, hanem főzőtejszínbe morzsoltam. Ez zsírosabb, és szerintem ettől finomabb lesz a kalács. A megkelt tésztát még felvert tojással kentem meg, végén pedig mandulaszirommal megszórtam. Felszeletelés után puha vajjal és lekvárral szoktam megkenni, a gyerekek is így kérik. Jó étvágyat!

TopPetra TopPetra    ·   2.4.2019

Húsvéti kalács

Jó kis recept, el kell ismerni. A megszokotthoz képest annyit változtattam, hogy az élesztőt nem tejbe, hanem főzőtejszínbe morzsoltam. Ez zsírosabb, és szerintem ettől finomabb lesz a kalács. A megkelt tésztát még felvert tojással kentem meg, végén pedig mandulaszirommal megszórtam. Felszeletelés után puha vajjal és lekvárral szoktam megkenni, a gyerekek is így kérik. Jó étvágyat!

95 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
búzafinomliszt
60 g
kristálycukor
300 ml
főzőtejszín (vagy tej, vagy habtejszín)
42 g
élesztő
3 db
tojássárga
150 g
vaj
1 db
citrom reszelt héja
2 kv. kanál
citromlé
ízlés szerint vaníliacukor
csipet só

Szükségünk lesz még:

felvert tojás kenéshez
mandula, mák, egyéb magvak szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
95 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. A tésztát klasszikus módon készítjük: az élesztőt belemorzsoljuk a tejszínbe, hozzáadunk egy kanál cukrot és egy kanál lisztet.
  2. Amikor az élesztő felfutott, elkeverjük a többi hozzávalóval.
  3. Tészta állagúra dolgozzuk, cipót formázunk, 1 órát kelesztjük, tepsire tesszük, felvert tojással megkenjün, mandulaszirommal megszórjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (30-40 perc).
  5. Kihűtjük, megesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása