TopReceptek.hu Ünnepek Húsvét Húsvéti kalács tojás nélkül
Húsvéti kalács tojás nélkül
Recept Húsvéti kalács tojás nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ahány ház, annyi szokás, és bizony annyi húsvéti kalács recept. Valaki tojással, valaki tojás nélkül, valaki tejjel, valaki tej nélkül készíti. A variációk száma nagyon sok, így mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. Bár a tésztájába nem került tojás, a megkelt kalácsot felvert tojással kentem meg és mandulaszirommal díszítettem. A tésztájába rumba áztatott mazsolát is keverhetünk, de ez is elhagyható.

TopPetra TopPetra    ·   5.4.2019

Húsvéti kalács tojás nélkül

Ahány ház, annyi szokás, és bizony annyi húsvéti kalács recept. Valaki tojással, valaki tojás nélkül, valaki tejjel, valaki tej nélkül készíti. A variációk száma nagyon sok, így mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. Bár a tésztájába nem került tojás, a megkelt kalácsot felvert tojással kentem meg és mandulaszirommal díszítettem. A tésztájába rumba áztatott mazsolát is keverhetünk, de ez is elhagyható.

120 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
55 dkg
rétesliszt
10 dkg
vaj
2,8 dl
tej
2 csomag
vaníliacukor
4 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
2 kv. kanál
reszelt citromhéj
1 csomag
szárított élesztő

Szükségünk lez még:

tojás kenéshez (elhagyható)
mandula szóráshoz (elhagyható)
rumba áztatott mazsola (ízlés szerint)
Recept elkészítése
Nyomtatás
120 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliacukrot, sót, citromhéjat, szárított élesztőt és elkeverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a langyos tejet, majd kézi robotgéppel egységes, lágy tésztává dolgozzuk. A tésztát liszttel megszórjuk, kendővel letakarjuk és meleg helyre tesszük, ahol legalább egy órát pihentetjük.
  2. Amikor a tészta már kéteszeresére kelt, hozzáadhatjuk a rumba áztatott mazsolát (ízlés szerint), ezzel is eldolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, kendővel ismét lefedjük és kb. fél órát ismét kelesztjük.
  3. A kalács tetejét felvert tojással megkenjük, mandulaszirommal megszórjuk.
  4. 195 fokon 5 percig sütjük, majd a hőfokot 180 fokra csökkentjük, készre sütjük (25-30 perc). Ha túlságosan hamar elkezdene barnulni, akkor a kalácsot alufóliával lefedjük és így sütjük készre.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása