Húsvéti kalácskoszorú és más formák kelt tésztából
Imádom a kelt tésztát, és nagyon szeretem, ha különböző formákat alakíthatok ki belőle. Ennél a receptnél is erről van szó. A lágy, megkelt tésztából koszorúkat, szíveket, cipókat, tekercseket, csigákat készíthetünk, a végén pedig nem marad más dolgunk, mint készre sütni. Sütés előtt még felvert tojássárgával megkenhetjük, ettől a színe is csodálatos lesz. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 14.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Húsvét
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
500 gfinomliszt
50 gkristálycukor
200 mlfőzőtejszín
1 kockaélesztő
3 dbtojássárga
150 gvaj
1 csomagvaníliacukor
csipet só
- Kenyérsütő gépet használtam a tészta elkészítéséhez. Minden hozzávalót beletettem, majd az egészet 90 percig kelesztettem.
- Ha nincs, akkor az élesztőt belemorzsoljuk a tejszínbe, egy kanál cukrot adunk hozzá, felfuttatjuk, elkeverjük a többi hozzávalóval, tésztává gyúrjuk, lefedjük és 90 percet kelesztjük.
- A megkelt tésztát kisebb részekre osztjuk. Két egyforma adagból hosszú henger alakra formázzuk, majd két ilyen hengert egymásba fonva megformázzuk a koszorút.
- A többi tésztaadagból saját formákat készítünk. Lehet mini cipó, szív, de akár más forma is.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, további 25 percig pihentetjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS