Húsvéti kalácskoszorú és más formák kelt tésztából

Recept Húsvéti kalácskoszorú és más formák kelt tésztából

Hozzáadta: TopPetra, 14.3.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Húsvét

KÜLDÖTT KÉPEK

Imádom a kelt tésztát, és nagyon szeretem, ha különböző formákat alakíthatok ki belőle. Ennél a receptnél is erről van szó. A lágy, megkelt tésztából koszorúkat, szíveket, cipókat, tekercseket, csigákat készíthetünk, a végén pedig nem marad más dolgunk, mint készre sütni. Sütés előtt még felvert tojássárgával megkenhetjük, ettől a színe is csodálatos lesz. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.3.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Húsvét

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gfinomliszt
50 gkristálycukor
200 mlfőzőtejszín
1 kockaélesztő
3 dbtojássárga
150 gvaj
1 csomagvaníliacukor
csipet só

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Kenyérsütő gépet használtam a tészta elkészítéséhez. Minden hozzávalót beletettem, majd az egészet 90 percig kelesztettem.
  2. Ha nincs, akkor az élesztőt belemorzsoljuk a tejszínbe, egy kanál cukrot adunk hozzá, felfuttatjuk, elkeverjük a többi hozzávalóval, tésztává gyúrjuk, lefedjük és 90 percet kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát kisebb részekre osztjuk. Két egyforma adagból hosszú henger alakra formázzuk, majd két ilyen hengert egymásba fonva megformázzuk a koszorút.
  4. A többi tésztaadagból saját formákat készítünk. Lehet mini cipó, szív, de akár más forma is.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, további 25 percig pihentetjük.
  6. 190 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt tetejét felvert tojássárgával megkenhetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás