Húsvéti magyaros őzgerinc zöldséggel és tojással

A húsvét közeledtével egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a tojásos, zöldséges és sonkás ételek. Én most a húsvéti magyaros őzgerincet választottam zöldséggel és tojással. Azt nem tudom megmondani, miért is magyaros, egyszerűen a családi recepttárban így marad meg. Kell hozzá egy őzgerinc forma, sok-sok zöldség, tejföl, majonéz, zselatin, főtt tojás, és egy kis zöldséges alaplé. Ez alkotja ezt az isteni Húsvéti előételt, ami sonkával, kenyérrel fogyasztható, de önmagában is tökéletes falat.

Hozzáadta:, 9.4.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Húsvét
Recept Húsvéti magyaros őzgerinc zöldséggel és tojással

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
200 gfagyasztott borsó
200 gsárgarépa
200 gburgonya
200 galma
1 dbcitrom
6 ev. kanálmajonéz
7 ev. kanáltejföl
250 mlzöldség alaplé
20 gzselatin
5 dbtojás
1 dbpaprika (piros)
bors
petrezselyemzöld

Elkészítés menete

  1. Előkészítjük az őzgerinc formát. A tojásokat keményre főzzük és kihűtjük.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. A répát felkockázzuk, megfőzzük, a borsót és a burgonyát szintén külön-külön edényben megfőzzük. A kihűlt burgonyát felkockázzuk, citrom levével meglocsoljuk.
  3. A répát, borsót, burgonyát elkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott almát, az apróra vágott paprikát, majd belekeverjük a tejföllel elkevert majonézt. Sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. A zöldséges alaplében elkeverjük a zselatint, majd ráöntjük a zöldséges keverékre. Az őzgerinc formát fóliával kibéleljük, és ebbe kanalazzuk bele a massza felét. Rátesszük a főtt tojásokat, majd rárakjuk a maradék masszát. Az egészet hűtőszekrénybe tesszük (legalább 4 órára, de akár egy éjszakára). Jó étvágyat!