Húsvéti magyaros őzgerinc zöldséggel és tojással

Recept Húsvéti magyaros őzgerinc zöldséggel és tojással

Hozzáadta: Viki78, 9.4.2017

Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Húsvét, Sósak, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

A húsvét közeledtével egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a tojásos, zöldséges és sonkás ételek. Én most a húsvéti magyaros őzgerincet választottam zöldséggel és tojással. Azt nem tudom megmondani, miért is magyaros, egyszerűen a családi recepttárban így marad meg. Kell hozzá egy őzgerinc forma, sok-sok zöldség, tejföl, majonéz, zselatin, főtt tojás, és egy kis zöldséges alaplé. Ez alkotja ezt az isteni Húsvéti előételt, ami sonkával, kenyérrel fogyasztható, de önmagában is tökéletes falat.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 9.4.2017

Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Húsvét, Sósak, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

200 gfagyasztott borsó
200 gsárgarépa
200 gburgonya
200 galma
1 dbcitrom
6 ev. kanálmajonéz
7 ev. kanáltejföl
250 mlzöldség alaplé
20 gzselatin
5 dbtojás
1 dbpaprika (piros)
bors
petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük az őzgerinc formát. A tojásokat keményre főzzük és kihűtjük.
  2. A répát felkockázzuk, megfőzzük, a borsót és a burgonyát szintén külön-külön edényben megfőzzük. A kihűlt burgonyát felkockázzuk, citrom levével meglocsoljuk.
  3. A répát, borsót, burgonyát elkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott almát, az apróra vágott paprikát, majd belekeverjük a tejföllel elkevert majonézt. Sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük.
  4. A zöldséges alaplében elkeverjük a zselatint, majd ráöntjük a zöldséges keverékre. Az őzgerinc formát fóliával kibéleljük, és ebbe kanalazzuk bele a massza felét. Rátesszük a főtt tojásokat, majd rárakjuk a maradék masszát. Az egészet hűtőszekrénybe tesszük (legalább 4 órára, de akár egy éjszakára). Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás