Húsvéti mandulás-mazsolás kalács

Recept Húsvéti mandulás-mazsolás kalács
KÜLDÖTT KÉPEK

Imádom, hogy minden régiónak, családnak megvan a maga hagyománya. Húsvétra valaki pászkát készít, valaki kalácsot, valaki túrót. És még sorolhatnám! Szerencsére kapható vagyok ezekre az édességekre, éppen ezért örülök, hogy mindig újabb és újabb receptekkel találkozok. Ez a lágy, mazsolás-mandulás kalács is egy remek ötlet, mindenkinek csak ajánlani tudom! Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

450 grétesliszt
50 gfinomliszt
100 gkristálycukor
Ízlés szerint ánizs
25 gfriss élesztő
1 dbtojás
csipet só
250 mllangyos tej
70 gvaj
ízlés szerint mazsola

Szükségünk lesz még:

mandula díszítéshez
1 dbtojássárga

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük az élesztőt: egy kevés tejhez egy kanál cukrot dunk, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. Egy nagyobb tálba beletesszük a többi hozzávalót, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sima állagú tésztává dolgozzuk. Lefedjük és meleg helyen addig kelesztjük, amíg a tészta kétszeresére nem duzzad.
  3. A megkelt tésztából cipót formázunk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és még egy órát kelesztjük.
  4. A tetejét felvert tojássárgával megkenjük, mandulával megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 5 perc után a hőfokot 150 fokra csökkentjük és további 60 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás