Húsvéti őzgerinc
Ha húsvét, akkor bizony őzgerinc forma. Ha pedig őzgerinc forma, akkor valami igazán finom, zöldséges-sonkás-tojásos étel. Ennek remek képviselője ez a húsvéti őzgerinc. A keverék nem áll másból, mint finom sonkából, tojásból, zöldségekből (most csak paprika, de akár borsó és répa is kerülhet bele), tartármártásos öntetből. A masszát a zselatin fogja össze. Miután elkészült, legalább egy éjszakát hűtőben pihen, így lesz a legfinomabb! Szerző: Karambola
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz (1 pohár = 200 ml)
200 gsonka
1 pohárapróra vágott csemegeuborka
1 pohárapróra vágott kápia paprika
50 greszelni való sajt
7 dbtojás
1 ev. kanálecet (12%)
ízlés szerint bors
200 mltartármártás
kb. 750 mlfolyadékhoz szükséges zselatinpor vagy zselatinlap
- A tojást keményre főzzük. Miután megfőtt, héját eltávolítjuk, kockára vágjuk.
- A tojáshoz hozzáadjuk az apróra vágott csemegeuborkát, sonkát, kápia paprikát, lereszelt sajtot (akár borsóval vagy főtt répával is gazdagíthatjuk).
- Egy edénybe fél liter vizet engedünk, beletesszük a zselatinlapokat. Hozzáadjuk a tört borsot és ecetet, majd egy kevés uborkalevet is öntünk hozzá, ízlés szerint. Elkezdjük melegíteni addig, amíg a zselatin fel nem oldódik. Amikor feloldódott, levesszük a tűzről és kissé kihűtjük.
- A zselatinos keverékbe belekeverjük a tartármártás, ízlés szerint sózzuk, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos-sonkás-zöldséges keverékhez.
- A masszát fóliával kibélelt formába töltjük. Alufóliával lefedjük, hűtőszekrénybe tesszük. Legalább egy éjszakát pihentetjük.%1
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS