TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Húsvéti őzgerinc
Húsvéti őzgerinc
Recept Húsvéti őzgerinc
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.4.2019

Húsvéti őzgerinc

Ha húsvét, akkor bizony őzgerinc forma. Ha pedig őzgerinc forma, akkor valami igazán finom, zöldséges-sonkás-tojásos étel. Ennek remek képviselője ez a húsvéti őzgerinc. A keverék nem áll másból, mint finom sonkából, tojásból, zöldségekből (most csak paprika, de akár borsó és répa is kerülhet bele), tartármártásos öntetből. A masszát a zselatin fogja össze. Miután elkészült, legalább egy éjszakát hűtőben pihen, így lesz a legfinomabb! Szerző: Karambola

35 perc
Elkészítés
6 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz (1 pohár = 200 ml)

200 g
sonka
1 pohár
apróra vágott csemegeuborka
1 pohár
apróra vágott kápia paprika
50 g
reszelni való sajt
7 db
tojás
1 ev. kanál
ecet (12%)
ízlés szerint bors
200 ml
tartármártás
kb. 750 ml
folyadékhoz szükséges zselatinpor vagy zselatinlap
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást keményre főzzük. Miután megfőtt, héját eltávolítjuk, kockára vágjuk.
  2. A tojáshoz hozzáadjuk az apróra vágott csemegeuborkát, sonkát, kápia paprikát, lereszelt sajtot (akár borsóval vagy főtt répával is gazdagíthatjuk).
  3. Egy edénybe fél liter vizet engedünk, beletesszük a zselatinlapokat. Hozzáadjuk a tört borsot és ecetet, majd egy kevés uborkalevet is öntünk hozzá, ízlés szerint. Elkezdjük melegíteni addig, amíg a zselatin fel nem oldódik. Amikor feloldódott, levesszük a tűzről és kissé kihűtjük.
  4. A zselatinos keverékbe belekeverjük a tartármártás, ízlés szerint sózzuk, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos-sonkás-zöldséges keverékhez.
  5. A masszát fóliával kibélelt formába töltjük. Alufóliával lefedjük, hűtőszekrénybe tesszük. Legalább egy éjszakát pihentetjük.%1
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása