TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Húsvéti „töltelék”, a tökéletes vendégváró
Húsvéti „töltelék”, a tökéletes vendégváró
Recept Húsvéti „töltelék”, a tökéletes vendégváró
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.3.2020

Húsvéti „töltelék”, a tökéletes vendégváró

A húsvéti ünnepi készülődés egy csodás időszak. Imádom a tavaszt, és ezzel együtt egyre könnyebben tudok friss alapanyagokhoz jutni. Ez nagy segítség a konyhában tevékenykedőknek, mert sokkal intenzívebb ízeket lehet elérni. Ez a „töltelék” is megerősíti ezt az elképzelést: a medvehagyma és spenót teljesen új dimenzióba viszi el ezt a finomságot. Szerző: Triniti

65 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
8 db
kifli
200 ml
tej
1 db
nagyobb vöröshagyma
1 csokor
újhagyma
400 g
füstölt hús
3 db
főtt tojás
Ízlés szerint medvehagyma (elhagyható)
Ízlés szerint spenótlevél (elhagyható)
6 db
tojás
1 csomag
sütőpor
Ízlés szerint só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kiflit felkockázzuk. A tejet langyosra melegítjük, ráöntjük a kiflire és megvárjuk, amíg a kifli magába szívja a langyos tejet.
  2. A vajat serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk. Egy kevés olajat adhatunk hozzá, majd megpirítjuk rajta az apró kockára vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma már megpirult, hozzáadjuk a kockára vágott füstölt húst. Elkeverjük, levesszük a tűzről, kihűtjük.
  3. A kiflit leszűrjük, hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást, az aprított újhagymát, valamint az apróra vágott medvehagymás és spenótot. A medvehagyma és spenót elhagyható.
  4. A tojást felverjük, ízlés szerint sózzuk. Elkeverjük a sütőporral, majd minden egyes hozzávalót egy nagyobb tálba teszünk és elkeverjük.
  5. Az így elkészített masszát vajjal kikent sütőformába (pl. kenyér sütőforma) tesszük.
  6. 180 fokon 45 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása