Húsvéti „töltelék”, a tökéletes vendégváró

Recept Húsvéti „töltelék”, a tökéletes vendégváró
KÜLDÖTT KÉPEK

A húsvéti ünnepi készülődés egy csodás időszak. Imádom a tavaszt, és ezzel együtt egyre könnyebben tudok friss alapanyagokhoz jutni. Ez nagy segítség a konyhában tevékenykedőknek, mert sokkal intenzívebb ízeket lehet elérni. Ez a „töltelék” is megerősíti ezt az elképzelést: a medvehagyma és spenót teljesen új dimenzióba viszi el ezt a finomságot. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

8 dbkifli
200 mltej
1 dbnagyobb vöröshagyma
1 csokorújhagyma
400 gfüstölt hús
3 dbfőtt tojás
Ízlés szerint medvehagyma (elhagyható)
Ízlés szerint spenótlevél (elhagyható)
6 dbtojás
1 csomagsütőpor
Ízlés szerint só és bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kiflit felkockázzuk. A tejet langyosra melegítjük, ráöntjük a kiflire és megvárjuk, amíg a kifli magába szívja a langyos tejet.
  2. A vajat serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk. Egy kevés olajat adhatunk hozzá, majd megpirítjuk rajta az apró kockára vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma már megpirult, hozzáadjuk a kockára vágott füstölt húst. Elkeverjük, levesszük a tűzről, kihűtjük.
  3. A kiflit leszűrjük, hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást, az aprított újhagymát, valamint az apróra vágott medvehagymás és spenótot. A medvehagyma és spenót elhagyható.
  4. A tojást felverjük, ízlés szerint sózzuk. Elkeverjük a sütőporral, majd minden egyes hozzávalót egy nagyobb tálba teszünk és elkeverjük.
  5. Az így elkészített masszát vajjal kikent sütőformába (pl. kenyér sütőforma) tesszük.
  6. 180 fokon 45 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás