Húsvéti „töltelék”, a tökéletes vendégváró

Hozzáadta: TopPetra, 8.3.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főétkezések, Ebéd, Ünnepek, Húsvét, Sósak
KÜLDÖTT KÉPEK
A húsvéti ünnepi készülődés egy csodás időszak. Imádom a tavaszt, és ezzel együtt egyre könnyebben tudok friss alapanyagokhoz jutni. Ez nagy segítség a konyhában tevékenykedőknek, mert sokkal intenzívebb ízeket lehet elérni. Ez a „töltelék” is megerősíti ezt az elképzelést: a medvehagyma és spenót teljesen új dimenzióba viszi el ezt a finomságot. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.3.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főétkezések, Ebéd, Ünnepek, Húsvét, Sósak
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
8 dbkifli
200 mltej
1 dbnagyobb vöröshagyma
1 csokorújhagyma
400 gfüstölt hús
3 dbfőtt tojás
Ízlés szerint medvehagyma (elhagyható)
Ízlés szerint spenótlevél (elhagyható)
6 dbtojás
1 csomagsütőpor
Ízlés szerint só és bors
- A kiflit felkockázzuk. A tejet langyosra melegítjük, ráöntjük a kiflire és megvárjuk, amíg a kifli magába szívja a langyos tejet.
- A vajat serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk. Egy kevés olajat adhatunk hozzá, majd megpirítjuk rajta az apró kockára vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma már megpirult, hozzáadjuk a kockára vágott füstölt húst. Elkeverjük, levesszük a tűzről, kihűtjük.
- A kiflit leszűrjük, hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást, az aprított újhagymát, valamint az apróra vágott medvehagymás és spenótot. A medvehagyma és spenót elhagyható.
- A tojást felverjük, ízlés szerint sózzuk. Elkeverjük a sütőporral, majd minden egyes hozzávalót egy nagyobb tálba teszünk és elkeverjük.
- Az így elkészített masszát vajjal kikent sütőformába (pl. kenyér sütőforma) tesszük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jarní nebo i velikonoční nádivka s medvědím česnekem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jarná alebo aj veľkonočná plnka s medvedím cesnakom.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leckerer Frühlings- und Osterauflauf mit Bärlauch an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS