Húsvéti torta – répás tészta túrós-mascarponés krémmel

Recept Húsvéti torta – répás tészta túrós-mascarponés krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

A répás édességek szerintem adják magukat húsvét alkalmával. Az egyik ilyen kedvenc a répatorta. Készíthetjük húsvéti díszítéssel, a többi már csak rajtunk múlik.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta

4 dbtojás
120 gnádcukor
50 gvaj
150 gtönkölyliszt
100 gdarált dió
1 csomagsütőpor
1/2 kávéskanálszárított citromhéj
1/2 kávéskanálszárított narancshéj
2 kávéskanálőrölt fahéj
250 greszelt répa (kis lyukú reszelőn)
200 mltej
csipet

Krém

500 glágy túró
250 gmascarpone
200 gnatúr krémsajt
50 gfehér csokoládé
50 gporcukor (akár több)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük.
  2. A tojássárgát a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a puha vajat, a tejet, a répát, eldolgozzuk.
  3. A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, majd ez is belekerül a nedves hozzávalók keverékébe. utolsó lépésben forgatjuk bele a tojáshabot.
  4. A tésztát sütőpapírral kibélelt kör alakú sütőformába töltjük, 170 fokon 45-50 percig sütjük. Kihűtjük, majd 3 lapra vágjuk.
  5. A mascarponet és natúr krémsajtot kikeverjük, hozzáadjuk a túrót is, ezzel is eldolgozzuk. Ezután jön hozzá a cukor és az olvasztott fehér csokoládé. A csokit fokozatosan keverjük bele és nem szabad, hogy forró legyen.
  6. A krémmel megkenjük az első lapot, a másodikkal lefedjük, ezt is megkenjük, lefedjük a harmadikkal. A krémmel a torta oldalára is kerülhet, de akár „meztelen” tortát is készíthetünk.
  7. Hűtőbe tesszük, ízlés szerint díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás