TopReceptek.hu Ünnepek Húsvét Húsvéti torta – répás tészta túrós-mascarponés krémmel
Húsvéti torta – répás tészta túrós-mascarponés krémmel
Recept Húsvéti torta – répás tészta túrós-mascarponés krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.4.2022

Húsvéti torta – répás tészta túrós-mascarponés krémmel

A répás édességek szerintem adják magukat húsvét alkalmával. Az egyik ilyen kedvenc a répatorta. Készíthetjük húsvéti díszítéssel, a többi már csak rajtunk múlik.

35 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta

4 db
tojás
120 g
nádcukor
50 g
vaj
150 g
tönkölyliszt
100 g
darált dió
1 csomag
sütőpor
1/2 kávéskanál
szárított citromhéj
1/2 kávéskanál
szárított narancshéj
2 kávéskanál
őrölt fahéj
250 g
reszelt répa (kis lyukú reszelőn)
200 ml
tej
csipet

Krém

500 g
lágy túró
250 g
mascarpone
200 g
natúr krémsajt
50 g
fehér csokoládé
50 g
porcukor (akár több)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük.
  2. A tojássárgát a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a puha vajat, a tejet, a répát, eldolgozzuk.
  3. A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, majd ez is belekerül a nedves hozzávalók keverékébe. utolsó lépésben forgatjuk bele a tojáshabot.
  4. A tésztát sütőpapírral kibélelt kör alakú sütőformába töltjük, 170 fokon 45-50 percig sütjük. Kihűtjük, majd 3 lapra vágjuk.
  5. A mascarponet és natúr krémsajtot kikeverjük, hozzáadjuk a túrót is, ezzel is eldolgozzuk. Ezután jön hozzá a cukor és az olvasztott fehér csokoládé. A csokit fokozatosan keverjük bele és nem szabad, hogy forró legyen.
  6. A krémmel megkenjük az első lapot, a másodikkal lefedjük, ezt is megkenjük, lefedjük a harmadikkal. A krémmel a torta oldalára is kerülhet, de akár „meztelen” tortát is készíthetünk.
  7. Hűtőbe tesszük, ízlés szerint díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása