Húsvéti túrós bárány
Örülök, hogy a konyhámban sok-sok sütőforma található, így minden egyes ünnep alkalmával elő tudom venni az éppen oda illőt. Húsvétkor már évek óta a húsvéti túrós bárányt készítem, ami igazán feldobja az ünnepi asztalt, és a locsolók is örülnek neki (nem beszélve a gyerekekről). A tésztájába túrót is teszek, ettől szerintem lágyabb és szaftosabb is lesz. Szinte szomorú vagyok, amikor fel kell vágni. Szerző: diduska
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 22.3.2018
Kategória: Péksütemények, Ünnepek, Húsvét
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
250 gmargarin
3 dbtojás
250 gkristálycukor
1 csomag vaníliacukor
1 ev. kanálreszelt citromhéj
250 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
250 gtúró
csokipasztilla vagy kevés olvasztott csokoládé, amiből a szemek készülnek
zsiradék a forma kikenéséhez
liszt a forma beszórásához
porcukor díszítésnek
- A puha margarint a cukorral, vaníliacukorral és a citrom reszelt héjával habosra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és ismét elkeverjük. A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
- A lisztet két részre osztjuk. Az egyik rész elkeverjük a sütőporral, majd ebbe dolgozzuk bele a túrót és a maradék lisztet.
- A bárány sütőformát zsiradékkal kikenjük (vajjal vagy margarinnal), lisztel beszórjuk, majd beletöltjük a kész tésztát. Én kisebb sütőformát használtam, így két bárányt is készítettem.
- A sütőformát a tésztával 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 50 percig sütjük. Miután megsült és kissé kihűlt, a sütőformából kivesszük, olvasztott csokoládéból vagy a csokipasztillával elkészítjük a szemeket, végül porcukorral megszórjuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Velikonoční tvarohový beránek.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Veľkonočný tvarohový baránok.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Quark-Osterlamm an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS