Igazi tejfölös-tejszínesszelet mandarinnal, mandarinzselével

Recept Igazi tejfölös-tejszínesszelet mandarinnal, mandarinzselével
KÜLDÖTT KÉPEK

Rengeteg gyümölcsös recept létezik. Nekem ez a mandarinos az egyik kedvencem. A titok a tejszínes-tejfölös-mandarinos rétegben rejlik, na meg a mandarinos zselében a tetején. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
100 gkristálycukor
5 evőkanállangyos víz
150 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor

Krémes réteg:

500 gtejföl
2 dclhabtejszín
90 gporcukor
1 csomagvaníliacukor

Zselé:

2 dbmandarinkonzerv
1 csomagvanília ízű pudingpor
1 csomagvaníliacukor
50 gkristálycukor
víz (felfogott mandarinlé felöntve 500 ml-ig vízzel)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet is, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, a lisztes keverékbe forgatjuk. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, 200 fokon 15 percig sütjük.
  3. A tejfölt a vaníliacukorral és porcukorral kikeverjük. A habtejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a tejfölbe. Rákenjük a kihűlt tésztára, a mandarint pedig a krém tetejére tesszük.
  4. A mandarin levét felfogjuk, vízzel 500 ml-ig feltöltjük. Hozzáadjuk a cukrot, pudingport, sűrű pudingot főzünk. Kissé kihűtjük, majd a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás