TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Illatos fokhagymás-gyömbéres szelet
Illatos fokhagymás-gyömbéres szelet
Recept Illatos fokhagymás-gyömbéres szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Imádom a gyömbért, szerintem édes és sós ételekhez is tökéletesen illik. A fokhagymás-gyömbéres hús pedig egyenes tökéletes.

TopPetra TopPetra    ·   16.10.2021

Illatos fokhagymás-gyömbéres szelet

Imádom a gyömbért, szerintem édes és sós ételekhez is tökéletesen illik. A fokhagymás-gyömbéres hús pedig egyenes tökéletes.

Alapanyagok
hús, szeletelve (csirke, sertés, marha...)
ízlés szerint
fokhagyma
ízlé szerint
friss gyömbér
só és bors
olaj
liszt, tojás, zsemlemorzsa panírozáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A fokhagymát és gyömbért kis lyukú reszelőn lereszeljük. Én úgy számoltam, hogy egy szelet húshoz kb. 1 kávéskanálnyi gyömbér és fél gerezd fokhagyma kell.
  2. A gyömbéres fokhagymát sózzuk (a húst már nem), borsozzuk, kevés olajat is öntünk hozzá, majd elkeverjük. Hússzeletenként számoljunk kb. negyed kiskanál sóval, ugyanennyi borssal, valamint 1-2 evőkanál olajjal.
  3. A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát megkenjük az előkészített fokagymás-gyömbéres-olajos alappal.
  4. A hússzeleteket lefedhető dobozba, egymásra pakolva tesszük, lefedjük, egy éjszakát pihentetjük.
  5. Másnap a húst bepanírozzuk, forró olajban készre sütjük.
  6. Az olajat leitatjuk, a kiválasztott körettel tálaljuk.

Forrás: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása