Illatos fokhagymás-gyömbéres szelet

Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021
Kategória: Karácsony, Ünnepek, Csirkehús, Húsételek, Sertéshús, Ebéd, Főétkezések
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
hús, szeletelve (csirke, sertés, marha...)
ízlés szerintfokhagyma
ízlé szerintfriss gyömbér
só és bors
olaj
liszt, tojás, zsemlemorzsa panírozáshoz
- A fokhagymát és gyömbért kis lyukú reszelőn lereszeljük. Én úgy számoltam, hogy egy szelet húshoz kb. 1 kávéskanálnyi gyömbér és fél gerezd fokhagyma kell.
- A gyömbéres fokhagymát sózzuk (a húst már nem), borsozzuk, kevés olajat is öntünk hozzá, majd elkeverjük. Hússzeletenként számoljunk kb. negyed kiskanál sóval, ugyanennyi borssal, valamint 1-2 evőkanál olajjal.
- A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát megkenjük az előkészített fokagymás-gyömbéres-olajos alappal.
- A hússzeleteket lefedhető dobozba, egymásra pakolva tesszük, lefedjük, egy éjszakát pihentetjük.
- Másnap a húst bepanírozzuk, forró olajban készre sütjük.
- Az olajat leitatjuk, a kiválasztott körettel tálaljuk.
Forrás: Recepty z mojej kuchyne
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Voňavé česnekovo-zázvorové řízky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Voňavé cesnakovo-zázvorové rezne.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS