Illatos fokhagymás-gyömbéres szelet

Recept Illatos fokhagymás-gyömbéres szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Imádom a gyömbért, szerintem édes és sós ételekhez is tökéletesen illik. A fokhagymás-gyömbéres hús pedig egyenes tökéletes.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

hús, szeletelve (csirke, sertés, marha...)
ízlés szerintfokhagyma
ízlé szerintfriss gyömbér
só és bors
olaj
liszt, tojás, zsemlemorzsa panírozáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A fokhagymát és gyömbért kis lyukú reszelőn lereszeljük. Én úgy számoltam, hogy egy szelet húshoz kb. 1 kávéskanálnyi gyömbér és fél gerezd fokhagyma kell.
  2. A gyömbéres fokhagymát sózzuk (a húst már nem), borsozzuk, kevés olajat is öntünk hozzá, majd elkeverjük. Hússzeletenként számoljunk kb. negyed kiskanál sóval, ugyanennyi borssal, valamint 1-2 evőkanál olajjal.
  3. A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát megkenjük az előkészített fokagymás-gyömbéres-olajos alappal.
  4. A hússzeleteket lefedhető dobozba, egymásra pakolva tesszük, lefedjük, egy éjszakát pihentetjük.
  5. Másnap a húst bepanírozzuk, forró olajban készre sütjük.
  6. Az olajat leitatjuk, a kiválasztott körettel tálaljuk.

Forrás: Recepty z mojej kuchyne

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás