Illatos házi kifli
Már az illata is hihetetlen! Imádom, ahogy ezek a lágy, puha kiflik sülnek, mert a finom tészta illata bejárja a konyhát és a lakást. Könnyed, puha, szinte szétolvad a szájban! A kifliket önmagában is bátran fogyaszthatjuk, de egy kevés vajjal megkenve igazi élmény! A kakaót a gyerekeknél kötelező hozzávaló, de mi, felnőttek sem vetjük meg ezt a finomságot.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 24.3.2020
Kategória: Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz (kb. 10 db-hoz):
500 gbúzafinomliszt
1 kockaélesztő
300 mltej
1 kv. kanálsó
2 kv. kanálcukor
kevés olaj
tojássárga kenéshez
- Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük és felfuttatjuk.
- A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és kb. 25 ml olajat (stampedli).
- Sima állagú tésztává gyúrjuk, lefedjük és meleg helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, mindegyikből cipót formázunk, majd a cipókat kinyújtjuk, ovális alakra. Felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és további negyed órát kelesztjük.
- Felvert tojássárgával megkenjük, 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Jó étvágyat!
Forrás: Pečené, varené s Ivou
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS