Illatos házi kifli

Recept Illatos házi kifli

Hozzáadta: TopPetra, 24.3.2020

Kategória: Péksütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Már az illata is hihetetlen! Imádom, ahogy ezek a lágy, puha kiflik sülnek, mert a finom tészta illata bejárja a konyhát és a lakást. Könnyed, puha, szinte szétolvad a szájban! A kifliket önmagában is bátran fogyaszthatjuk, de egy kevés vajjal megkenve igazi élmény! A kakaót a gyerekeknél kötelező hozzávaló, de mi, felnőttek sem vetjük meg ezt a finomságot.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 24.3.2020

Kategória: Péksütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz (kb. 10 db-hoz):

500 gbúzafinomliszt
1 kockaélesztő
300 mltej
1 kv. kanál
2 kv. kanálcukor
kevés olaj
tojássárga kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük és felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és kb. 25 ml olajat (stampedli).
  3. Sima állagú tésztává gyúrjuk, lefedjük és meleg helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, mindegyikből cipót formázunk, majd a cipókat kinyújtjuk, ovális alakra. Felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és további negyed órát kelesztjük.
  5. Felvert tojássárgával megkenjük, 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás