TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Indiai sárga zöldséges rizs
Indiai sárga zöldséges rizs
Recept Indiai sárga zöldséges rizs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A rizs felhasználási módja és elkészítése is szinte végtelen. Minden nemzetnek megvan a maga rizses jellegzetes étele, mi pedig örömmel kísérletezünk ezekkel az ötletekkel.

TopPetra TopPetra    ·   3.7.2021

Indiai sárga zöldséges rizs

A rizs felhasználási módja és elkészítése is szinte végtelen. Minden nemzetnek megvan a maga rizses jellegzetes étele, mi pedig örömmel kísérletezünk ezekkel az ötletekkel.

55 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
100 g
basmati rizs
2 db
sárgarépa
100 g
karfiol
50 g
zöldbab
20 g (6-7 gezerd)
fokhagyma
10 g (2 cm)
friss gyömbér
5 g
zöld chilli
1 ev. kanál (2 g))
római kömny
2-3 db
babérlevél
2 kv. kanál
0,5 kv. kanál
őrölt kurkuma
2 kv. kanál
prölt kiroander
1 kv. kanál
őrölt chilli
1 db
csilagánizs
3 db
zöld kardamon
1 kv. kanál
Biryani Masala
2 db
burgonya
4 db
friss korianderlevél
2 ev. Kanál
kókuszolaj
1 db.
vöröshagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A rizst megmossuk, forró vízben 15 percig pihentetjük.
  2. A kókuszolajat edénybe tesszük, felhevítjük. Hozzáadjuk a babérlevelet, a római köményt, a kis kockára vágott burgonyát és a kis kockára vágott burgonyát. Ezután kerül hozzá a zöldbab, a rózsáira szedett karfiol. Sóval, kurkumával, őrölt korianderrel, zöld chillivel ízesítjük. Elkeverjük, kis lángon dolgozunk, 5-7 percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, az ánizst és a kardamont. Ha esetleg a zöldségek fagyasztottak, akkor azt ebben a fázisban adjuk hozzá. Elkeverjük, további 5-7 percig pároljuk.
  4. A fokhagymát mozsárban pépessé dolgozzuk, majd hozzáadjuk a gyömbért, ezt is pépessé törjük. Ezt is hozzáadjuk a zöldséges alaphoz. Rákerül a masala (indiai fűszerkeverék).
  5. A beáztatott rizst a vízzel együtt hozzáadjuk a zöldséges keverékez. Lefedjük, és addig főzzük, amíg a rizs teljesen meg nem puhul (kb. 10 perc).
  6. Tálaláskor friss korianderlevéllel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása