Indiai sárga zöldséges rizs

Recept Indiai sárga zöldséges rizs

Hozzáadta: TopPetra, 3.7.2021

Kategória: Hús nélkül, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

A rizs felhasználási módja és elkészítése is szinte végtelen. Minden nemzetnek megvan a maga rizses jellegzetes étele, mi pedig örömmel kísérletezünk ezekkel az ötletekkel.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 3.7.2021

Kategória: Hús nélkül, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

100 gbasmati rizs
2 dbsárgarépa
100 gkarfiol
50 gzöldbab
20 g (6-7 gezerd)fokhagyma
10 g (2 cm)friss gyömbér
5 gzöld chilli
1 ev. kanál (2 g))római kömny
2-3 dbbabérlevél
2 kv. kanál
0,5 kv. kanálőrölt kurkuma
2 kv. kanálprölt kiroander
1 kv. kanálőrölt chilli
1 dbcsilagánizs
3 dbzöld kardamon
1 kv. kanálBiryani Masala
2 dbburgonya
4 dbfriss korianderlevél
2 ev. Kanálkókuszolaj
1 db.vöröshagyma

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A rizst megmossuk, forró vízben 15 percig pihentetjük.
  2. A kókuszolajat edénybe tesszük, felhevítjük. Hozzáadjuk a babérlevelet, a római köményt, a kis kockára vágott burgonyát és a kis kockára vágott burgonyát. Ezután kerül hozzá a zöldbab, a rózsáira szedett karfiol. Sóval, kurkumával, őrölt korianderrel, zöld chillivel ízesítjük. Elkeverjük, kis lángon dolgozunk, 5-7 percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, az ánizst és a kardamont. Ha esetleg a zöldségek fagyasztottak, akkor azt ebben a fázisban adjuk hozzá. Elkeverjük, további 5-7 percig pároljuk.
  4. A fokhagymát mozsárban pépessé dolgozzuk, majd hozzáadjuk a gyömbért, ezt is pépessé törjük. Ezt is hozzáadjuk a zöldséges alaphoz. Rákerül a masala (indiai fűszerkeverék).
  5. A beáztatott rizst a vízzel együtt hozzáadjuk a zöldséges keverékez. Lefedjük, és addig főzzük, amíg a rizs teljesen meg nem puhul (kb. 10 perc).
  6. Tálaláskor friss korianderlevéllel díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás