TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Ínycsiklandó bögrés sütemény. Világos és sötét réteg, egy nagy adag gyümölccsel.
Ínycsiklandó bögrés sütemény. Világos és sötét réteg, egy nagy adag gyümölccsel.
Recept Ínycsiklandó bögrés sütemény. Világos és sötét réteg, egy nagy adag gyümölccsel.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az egyik kedvenc receptemet mutatom be. Bögrés sütemény, nagyon egyszerű, de meglepően finom.

TopPetra TopPetra    ·   3.3.2024

Ínycsiklandó bögrés sütemény. Világos és sötét réteg, egy nagy adag gyümölccsel.

Az egyik kedvenc receptemet mutatom be. Bögrés sütemény, nagyon egyszerű, de meglepően finom.

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojás
csipet
3/4 bögre
kristálycukor
1/2 bögre
olaj
1/2 bögre
tej
1 bögre
búzafinomliszt
2 evőkanál
kakaó
1 kávéskanál
sütőpor

Krém:

500 g
lágy túró
250 ml
habtejszín
3/4 bögre
porcukor
8 szelet
zselatinlap
1 db
barackkonzerv leve
szükség szerint
víz
2 db
barackkonzerv

Zselé:

1 db
barackkonzerv leve
szükség szerint
víz
8 db
zselatinlap
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást csipet sóval és a cukorral habbá verjük. Beledolgozzuk az olajat és a tejet., majd a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, 25x35 cm-es tepsiben.
  2. A barackkonzerv levét felfogjuk, 500 ml-ig vízzel felöntjük. Belemártjuk a zselatinlapot, 10 percig pihentetjük, majd addig melegítjük, amíg a zselatinlap fel nem oldódik. Kihűtjük.
  3. A tejszínt a cukorral habbá verjük, elkeverjük a túróval. Kevés túrós masszát elkeverünk a zselatinos alappal, majd a zselatint és túrót egységes krémmé dolgozzuk. Rátesszük a tésztára. A süteményt a krémmel hűtőbe tesszük.
  4. A kihűlt krém tetejére rátesszük a barackot.
  5. A másik konzerv levét is felfogjuk, 500 ml-ig vízzel felöntjük, beletesszük a zselatinlapot, 10 percig pihentetjük, majd addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Kicsit kihűtjük, majd a barack tetejére öntjük. Kihűtjük, ismét hűtőbe tesszük. Felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása