TopReceptek.hu Péksütemények Ínycsiklandó sajtos croissant
Ínycsiklandó sajtos croissant
Recept Ínycsiklandó sajtos croissant
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.2.2018

Ínycsiklandó sajtos croissant

Az ínycsiklandó sajtos croissant egy különlegesen finom péksütemény a mindennapokra. Nemcsak azért különleges, mert sajt kerül rá, hanem azért is, mert a tésztájába kefirt is kevertem, a felcsavarás előtt a kis cikkeket pedig sóval elkevert vajjal is megkentem. Ettől nagyon ízletes, puha és ellenállhatatlan lett a croissant. A reszelt sajttal egész egyszerűen csak megszórtam, majd felcsavartam és megsütöttem. Legközelebb a sajttal nemcsak a tetejét szórom meg, hanem magára a tésztacikkekre is rakok egy jó nagy adagot. Szerző: Lacusin

120 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

700 g
rétesliszt
2 ev. kanál
cukor
2 db
tojás
200 ml
kefir
100 ml
napraforgóolaj
250 g
vaj
1 kv. kanál

Kovász:

50 g
friss élesztő
1 kv. kanál
kristálycukor
100 ml
langyos tej

Tetejére:

1 db
tojás
70 g
reszelni való sajt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először elkészítjük a kovászt. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és meleg helyen megvárjuk, míg felfut.
  2. A lisztet, cukrot, tojást, kefirt, olajat elkeverjük, hozzáadjuk a kovászt, tészta állagúvá dolgozzuk. A kész tésztával könnyű dolgozni, nem ragad.
  3. A vajat és a sót elkeverjük. A tésztát lefedjük, meleg helyen 40-60 percig kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Minden egyes tésztaadagot kör alakúra nyújtjunk, a tésztaköröket sós vajjal megkenjük, végül 16 cikkre vágjuk.
  5. A kis cikkeket felcsavarjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  6. A kis croissantokat felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Még további 15 percig kelesztjük.
  7. 175 fokon 15-20 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása