Ínycsiklandó sajtos croissant
Az ínycsiklandó sajtos croissant egy különlegesen finom péksütemény a mindennapokra. Nemcsak azért különleges, mert sajt kerül rá, hanem azért is, mert a tésztájába kefirt is kevertem, a felcsavarás előtt a kis cikkeket pedig sóval elkevert vajjal is megkentem. Ettől nagyon ízletes, puha és ellenállhatatlan lett a croissant. A reszelt sajttal egész egyszerűen csak megszórtam, majd felcsavartam és megsütöttem. Legközelebb a sajttal nemcsak a tetejét szórom meg, hanem magára a tésztacikkekre is rakok egy jó nagy adagot. Szerző: Lacusin
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 4.2.2018
Kategória: Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
700 grétesliszt
2 ev. kanálcukor
2 dbtojás
200 mlkefir
100 mlnapraforgóolaj
250 gvaj
1 kv. kanálsó
Kovász:
50 gfriss élesztő
1 kv. kanálkristálycukor
100 mllangyos tej
Tetejére:
1 dbtojás
70 greszelni való sajt
- Először elkészítjük a kovászt. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és meleg helyen megvárjuk, míg felfut.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS