Isler tortácskák diós lekvárral

Recept Isler tortácskák diós lekvárral
KÜLDÖTT KÉPEK

Mivel nem volt otthon diólekvár, az isler tortácskákat darált dió és lekvár keverékével tapasztottam össze. Tökéltes lett! A tetejére már csak a vékony réteg olvasztott csoki került, majd nemes egyszerűséggel egy darab fél dióbéllel díszítettem. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

150 gvaj
150 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
2 dbtojássárga
5 ev. kanálrum
400 gbúzafinomliszt
csipet sůl
1 csomagsütőpor

Szükségünk lesz még:

baracklekvár
darált dió
csokoládé
dióbél

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A tészta készítése során a rumot óvatosan adagoljuk, inkább kevesebbe adjunk hozzá, megkóstoljuk, ha pedig kell, akkor mehet akár az 5 evőkanál is. A tészta masszív, de nem törik.
  2. A tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk a kis korongokat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük.
  3. Miután megsült, kihűtjük. A darált diót a lekvárral elkeverjük, ezzel töltjük meg a korongokat és tapasztjuk őket.
  4. A tetejét olvasztott csokival díszítjük, majd diót teszünk a tetejére.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás