TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Isler tortácskák diós lekvárral
Isler tortácskák diós lekvárral
Recept Isler tortácskák diós lekvárral
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.12.2020

Isler tortácskák diós lekvárral

Mivel nem volt otthon diólekvár, az isler tortácskákat darált dió és lekvár keverékével tapasztottam össze. Tökéltes lett! A tetejére már csak a vékony réteg olvasztott csoki került, majd nemes egyszerűséggel egy darab fél dióbéllel díszítettem. Szerző: Karambola

30 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
150 g
vaj
150 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
2 db
tojássárga
5 ev. kanál
rum
400 g
búzafinomliszt
csipet sůl
1 csomag
sütőpor

Szükségünk lesz még:

baracklekvár
darált dió
csokoládé
dióbél
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A tészta készítése során a rumot óvatosan adagoljuk, inkább kevesebbe adjunk hozzá, megkóstoljuk, ha pedig kell, akkor mehet akár az 5 evőkanál is. A tészta masszív, de nem törik.
  2. A tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk a kis korongokat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük.
  3. Miután megsült, kihűtjük. A darált diót a lekvárral elkeverjük, ezzel töltjük meg a korongokat és tapasztjuk őket.
  4. A tetejét olvasztott csokival díszítjük, majd diót teszünk a tetejére.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása