Isler tortácskák étcsokoládéban

Nálunk többek között az isler tortácskák étcsokoládéban teszik különlegessé és hagyományossá az ünnepet. Általában mindig 1-2 nappal az ünnepek előtt készítem el, mert a süteménynek nem árt, ha pár napot pihen a fogyasztás előtt. Az islert finom krémmel tapasztom össze, néha akár 3 korongot is egymás fölé teszek, majd bevonom csokoládéval, a tetejét pedig mandulával díszítem. A receptben használt darált dió természetesen darált mandulával is helyettesíthető.

Hozzáadta:, 19.12.2016
Kategória: Karácsony, Sütemények, Desszertek
Isler tortácskák étcsokoládéban

Hozzávalók

Tészta:
350 gbúzafinomliszt
120 gporcukor
100 gdarált dió
2 ev. kanálkakaó
1/2 kv. kanálőrölt fahéj
1 dbtojás sárgája
220 gvaj
Töltelék:
100 gvaj
100 gdarált dió
120 gporcukor
3 ev. kanálbaracklekvár
ízlés szerint rum
Öntet:
200 gétcsokoládé
2 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és tésztává dolgozzuk, ezután fóliába csomagoljuk, majd fél órát hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. Ezután a tésztát a hűtőből kivesszük, vékonyra nyújtjuk (2-3 mm), majd különböző alakokat szaggatunk ki belőle. A kiszaggatott formákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon pedig 7-8 perc alatt megsütjük.
  3. A megsült islert kihűtjük, a töltelékkel összetapasztjuk, majd belemártjuk a csokoládéba.
  4. A tetejét mandulával díszítjük, de a díszítést bízhatjuk saját fantáziánkra is. 1-2 nap pihentetés után a legfinomabb.
  5. Krém: a vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan elkeverjük, majd habzsákba töltjük. A habzsákkal kevés tésztát nyomunk a korongokra, amiket ezután összetapasztunk.

Blogom:  Adkas tastyfood