TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Isler tortácskák étcsokoládéban
Isler tortácskák étcsokoládéban
Recept Isler tortácskák étcsokoládéban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nálunk többek között az isler tortácskák étcsokoládéban teszik különlegessé és hagyományossá az ünnepet. Általában mindig 1-2 nappal az ünnepek előtt készítem el, mert a süteménynek nem árt, ha pár napot pihen a fogyasztás előtt. Az islert finom krémmel tapasztom össze, néha akár 3 korongot is egymás fölé teszek, majd bevonom csokoládéval, a tetejét pedig mandulával díszítem. A receptben használt darált dió természetesen darált mandulával is helyettesíthető.

TopPetra TopPetra    ·   19.12.2016

Isler tortácskák étcsokoládéban

Nálunk többek között az isler tortácskák étcsokoládéban teszik különlegessé és hagyományossá az ünnepet. Általában mindig 1-2 nappal az ünnepek előtt készítem el, mert a süteménynek nem árt, ha pár napot pihen a fogyasztás előtt. Az islert finom krémmel tapasztom össze, néha akár 3 korongot is egymás fölé teszek, majd bevonom csokoládéval, a tetejét pedig mandulával díszítem. A receptben használt darált dió természetesen darált mandulával is helyettesíthető.

Alapanyagok

Tészta:

350 g
búzafinomliszt
120 g
porcukor
100 g
darált dió
2 ev. kanál
kakaó
1/2 kv. kanál
őrölt fahéj
1 db
tojás sárgája
220 g
vaj

Töltelék:

100 g
vaj
100 g
darált dió
120 g
porcukor
3 ev. kanál
baracklekvár
ízlés szerint rum

Öntet:

200 g
étcsokoládé
2 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és tésztává dolgozzuk, ezután fóliába csomagoljuk, majd fél órát hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. Ezután a tésztát a hűtőből kivesszük, vékonyra nyújtjuk (2-3 mm), majd különböző alakokat szaggatunk ki belőle. A kiszaggatott formákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon pedig 7-8 perc alatt megsütjük.
  3. A megsült islert kihűtjük, a töltelékkel összetapasztjuk, majd belemártjuk a csokoládéba.
  4. A tetejét mandulával díszítjük, de a díszítést bízhatjuk saját fantáziánkra is. 1-2 nap pihentetés után a legfinomabb.
  5. Krém: a vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan elkeverjük, majd habzsákba töltjük. A habzsákkal kevés tésztát nyomunk a korongokra, amiket ezután összetapasztunk.

Blogom:  Adkas tastyfood

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása