Isler tortácskák étcsokoládéban

Hozzáadta: TopPetra, 19.12.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Barack, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
Nálunk többek között az isler tortácskák étcsokoládéban teszik különlegessé és hagyományossá az ünnepet. Általában mindig 1-2 nappal az ünnepek előtt készítem el, mert a süteménynek nem árt, ha pár napot pihen a fogyasztás előtt. Az islert finom krémmel tapasztom össze, néha akár 3 korongot is egymás fölé teszek, majd bevonom csokoládéval, a tetejét pedig mandulával díszítem. A receptben használt darált dió természetesen darált mandulával is helyettesíthető.
Hozzáadta: TopPetra, 19.12.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Barack, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
ALAPANYAGOK
Tészta:
Töltelék:
Öntet:
- A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és tésztává dolgozzuk, ezután fóliába csomagoljuk, majd fél órát hűtőszekrényben pihentetjük.
- Ezután a tésztát a hűtőből kivesszük, vékonyra nyújtjuk (2-3 mm), majd különböző alakokat szaggatunk ki belőle. A kiszaggatott formákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon pedig 7-8 perc alatt megsütjük.
- A megsült islert kihűtjük, a töltelékkel összetapasztjuk, majd belemártjuk a csokoládéba.
- A tetejét mandulával díszítjük, de a díszítést bízhatjuk saját fantáziánkra is. 1-2 nap pihentetés után a legfinomabb.
- Krém: a vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan elkeverjük, majd habzsákba töltjük. A habzsákkal kevés tésztát nyomunk a korongokra, amiket ezután összetapasztunk.
Blogom: Adkas tastyfood