Isler tortácskák

Recept Isler tortácskák
KÜLDÖTT KÉPEK

Nagyon egyszerű recept, akár kezdőknek is. Csupán pár alapanyagból elkészítjük az isler tortácskák tésztáját. Miután a tészta már összeállt, hűtőbe tesszük (előtte akár fóliába csomagolhatjuk), majd kihűtjük és kedvenc szaggatónkat használva kiszaggatjuk a formákat. A megsült kis formákat, korongokat rumos ribizlilekvárral, pudingkrémmel, csokikrémmel, vagy bármilyen más édes tapasztóanyaggal összetapasztjuk, a tetejére pedig a csokoládé és a dió kerül.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta

250 gbúzafinomliszt
140 gvaj
70 gporcukor
2 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálfahéj
1 dbtojássárga

Szükségünk lesz még:

ribizlilekvár
rum
csokoládé
dió

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük, eldolgozzuk, majd hűtőbe tesszük. Miután kellően kihűlt, kinyújtjuk, majd kis formákat szaggatunk ki belőle. A formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon megsütjük.
  2. Két formát összetapasztunk a rummal elkevert ribizlilekvárral
  3. Csokoládéval és dióval díszítjük.
  4. A korongokat lekvár helyett különböző krémekkel is összetapaszthatjuk, ki mit szeret.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás