TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Isler tortácskák
Isler tortácskák
Recept Isler tortácskák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nagyon egyszerű recept, akár kezdőknek is. Csupán pár alapanyagból elkészítjük az isler tortácskák tésztáját. Miután a tészta már összeállt, hűtőbe tesszük (előtte akár fóliába csomagolhatjuk), majd kihűtjük és kedvenc szaggatónkat használva kiszaggatjuk a formákat. A megsült kis formákat, korongokat rumos ribizlilekvárral, pudingkrémmel, csokikrémmel, vagy bármilyen más édes tapasztóanyaggal összetapasztjuk, a tetejére pedig a csokoládé és a dió kerül.

Babu27    ·   11.12.2017

Isler tortácskák

Nagyon egyszerű recept, akár kezdőknek is. Csupán pár alapanyagból elkészítjük az isler tortácskák tésztáját. Miután a tészta már összeállt, hűtőbe tesszük (előtte akár fóliába csomagolhatjuk), majd kihűtjük és kedvenc szaggatónkat használva kiszaggatjuk a formákat. A megsült kis formákat, korongokat rumos ribizlilekvárral, pudingkrémmel, csokikrémmel, vagy bármilyen más édes tapasztóanyaggal összetapasztjuk, a tetejére pedig a csokoládé és a dió kerül.

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta

250 g
búzafinomliszt
140 g
vaj
70 g
porcukor
2 ev. kanál
kakaó
1 kv. kanál
fahéj
1 db
tojássárga

Szükségünk lesz még:

ribizlilekvár
rum
csokoládé
dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük, eldolgozzuk, majd hűtőbe tesszük. Miután kellően kihűlt, kinyújtjuk, majd kis formákat szaggatunk ki belőle. A formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon megsütjük.
  2. Két formát összetapasztunk a rummal elkevert ribizlilekvárral
  3. Csokoládéval és dióval díszítjük.
  4. A korongokat lekvár helyett különböző krémekkel is összetapaszthatjuk, ki mit szeret.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása