Isler tortácskák

Nagyon egyszerű recept, akár kezdőknek is. Csupán pár alapanyagból elkészítjük az isler tortácskák tésztáját. Miután a tészta már összeállt, hűtőbe tesszük (előtte akár fóliába csomagolhatjuk), majd kihűtjük és kedvenc szaggatónkat használva kiszaggatjuk a formákat. A megsült kis formákat, korongokat rumos ribizlilekvárral, pudingkrémmel, csokikrémmel, vagy bármilyen más édes tapasztóanyaggal összetapasztjuk, a tetejére pedig a csokoládé és a dió kerül.

Hozzáadta:, 11.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Isler tortácskák

Hozzávalók

Tészta
250 gbúzafinomliszt
140 gvaj
70 gporcukor
2 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálfahéj
1 dbtojássárga
Szükségünk lesz még:
ribizlilekvár
rum
csokoládé
dió

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük, eldolgozzuk, majd hűtőbe tesszük. Miután kellően kihűlt, kinyújtjuk, majd kis formákat szaggatunk ki belőle. A formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon megsütjük.
  2. Két formát összetapasztunk a rummal elkevert ribizlilekvárral
  3. Csokoládéval és dióval díszítjük.
  4. A korongokat lekvár helyett különböző krémekkel is összetapaszthatjuk, ki mit szeret.