Isler tortácskák

Recept Isler tortácskák

Hozzáadta: TopPetra, 25.10.2020

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Nekem nagymamám szokta készíteni ezeket az isler tortácskákat. Jó sok csokis-habtejszínes krémmel, a tetején pedig a klasszikus csokoládéval. Mama nem volt rest, és képes volt mind a 6 unokának elfogyaszthatatlan mennyiséget gyúrni a tésztából. Mindig nevetve szaggatott, kenegetett, díszített, mi pedig nem győztük habzsolni az isler tortácskákat. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 25.10.2020

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

200 gvaj
300 gbúzafinomliszt
100 gporcukor
2 dbtojássárga
4 ev. kanálkakaó

Töltelék:

500 mlhabtejszín
200 gétcsokoládé (150 g + 50 g)
1 ev. kanálolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojássárgát és eldolgozzuk. Ezután kerül bele a kakaóval elkevert liszt. Sima állagú tésztát gyúrunk, a tésztát pedig fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A kihűlt tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a kívánt korongokat (3-5 cm átmérőjű). Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük – ez függ a tészta vastagságától és a sütőtől is, érdemes figyelni, nehogy túlsüssük a tésztát!
  3. A megsült korongokat kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  4. A habtejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládé egy részét (150 g) és addig kevergetjük, amíg fel nem oldódik. Levesszük a tűzről, kihűtjük és habbá verjük. A csokis habot süteményes zsákba töltjük, a korongok felét megtöltjük vele.
  5. A töltelék nélküli korongokat olvasztott csokoládéba mártjuk (az 50 g félretett csokoládét felolvasztjuk), ezzel fedjük le a töltelékes korongokat.
  6. A tetejét maradék krémmel díszítjük.%1%2
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás