TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Isler tortácskák
Isler tortácskák
Recept Isler tortácskák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.10.2020

Isler tortácskák

Nekem nagymamám szokta készíteni ezeket az isler tortácskákat. Jó sok csokis-habtejszínes krémmel, a tetején pedig a klasszikus csokoládéval. Mama nem volt rest, és képes volt mind a 6 unokának elfogyaszthatatlan mennyiséget gyúrni a tésztából. Mindig nevetve szaggatott, kenegetett, díszített, mi pedig nem győztük habzsolni az isler tortácskákat. Szerző: Petra

40 perc
Elkészítés
14 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

200 g
vaj
300 g
búzafinomliszt
100 g
porcukor
2 db
tojássárga
4 ev. kanál
kakaó

Töltelék:

500 ml
habtejszín
200 g
étcsokoládé (150 g + 50 g)
1 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojássárgát és eldolgozzuk. Ezután kerül bele a kakaóval elkevert liszt. Sima állagú tésztát gyúrunk, a tésztát pedig fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A kihűlt tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a kívánt korongokat (3-5 cm átmérőjű). Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük – ez függ a tészta vastagságától és a sütőtől is, érdemes figyelni, nehogy túlsüssük a tésztát!
  3. A megsült korongokat kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  4. A habtejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládé egy részét (150 g) és addig kevergetjük, amíg fel nem oldódik. Levesszük a tűzről, kihűtjük és habbá verjük. A csokis habot süteményes zsákba töltjük, a korongok felét megtöltjük vele.
  5. A töltelék nélküli korongokat olvasztott csokoládéba mártjuk (az 50 g félretett csokoládét felolvasztjuk), ezzel fedjük le a töltelékes korongokat.
  6. A tetejét maradék krémmel díszítjük.%1%2
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása