Isteni áfonyafagyi

Recept Isteni áfonyafagyi
KÜLDÖTT KÉPEK

A házi fagyi kicsik és nagyok szívét is megdobogtatja. Ebbe a változatba az áfonyán kívül tejföl, habtejszín, cukor, citrom és vanília is került. A gyümölcsöt cserélhetjük eperre, málnára, ribizlire... Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 bögreáfonya
1/2 bögrekristálycukor
1 dbcitronm - leve + héja reszelve
3/4 bögrehabtejszín
3/4 bögretejföl
1 kávéskanálvaníliakivonat

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az áfonyát edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és héját is. Kis lángon addig főzzük, amíg az áfonya meg nem puhul és levet nem enged.
  2. Levesszük a tűzről, pépessé turmixoljuk. Kihűtjük, hideg tejföllel elkeverjük, beleforgatjuk a habbá vert habtejszínt és a vaníliát is. Krémesre dolgozzuk, formába töltjük, fagyasztóba tesszük.
  3. Friss gyümölccsel tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás