TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Isteni DALMATA szelet
Isteni DALMATA szelet
Recept Isteni DALMATA szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

reszelt csokoládéval mindenki tetszését elnyeri. A süteményben a kakaós és világos tészta, az ízletes krém és a tejszínhab váltogatják egymást. Én most egy tepsiben sütöttem, de tortaformában is elkészíthető, ahogy nekünk kényelmesebb.

Viki78    ·   20.10.2016

Isteni DALMATA szelet

reszelt csokoládéval mindenki tetszését elnyeri. A süteményben a kakaós és világos tészta, az ízletes krém és a tejszínhab váltogatják egymást. Én most egy tepsiben sütöttem, de tortaformában is elkészíthető, ahogy nekünk kényelmesebb.

50 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Világos tésztához:

6 db tojás
fehérjéje
6 ev. kanál
kristálycukor
6 ev. kanál
rétesliszt
1 ev. kanál
olaj
½ csomag
sütőpor

Kakaós tésztához:

6 db
tojás sárgája
6 ev. kanál
kristálycukor
6 ev. kanál
rétesliszt
2 ev. kanál
kakaó
1 ev. kanál
olaj
100 ml
tej
½ csomag
sütőpor

Öntethez:

500 ml
tej
5 ev. kanál
kristálycukor

Krémhez:

1 l
tej
3 csomag
csokoládépuding
10 ev.kanál
kristálycukor
250 g
vaj

Továbbá szükségünk lesz:

500 ml
habtejszín
100 g
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
50 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan elkeverjük. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt 34 x 40 cm területű tepsibe kanalazzuk úgy, hogy a kanállal „tésztakupacokat” képzünk, és az egyes kupacok között 1 „kupacnyi” helyet hagyunk. Mintha sakktáblát készítenénk a tepsiben.
  2. Elkészítjük a kakaós tésztát: a tojások sárgáját a cukorral habbá verjük, hozzáöntjük a tejet, olajat, végül a sütőporral és kakaóvar elkevert lisztet. A kakaós tésztát szintén a tepsibe kanalazzuk, a fehér „kupacok” közé – elkészítjük a „sakktáblát”. A tésztát 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
  3. A kész tésztát a cukros tejjel meglocsoljuk.
  4. Elkészítjük a krémet: ehhez klasszikus csokoládépudingot főzünk, és kihűtjük. A vajat kézi robotgéppel habosra verjük és apránként hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
  5. A krémet a kész tésztára tesszük, elsimítjuk és a tetejére rákanalazzuk a tejszínhabot. A sütemény tetejét reszelt csokoládéval díszítjük, majd megkötésig hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása