Isteni DALMATA szelet

reszelt csokoládéval mindenki tetszését elnyeri. A süteményben a kakaós és világos tészta, az ízletes krém és a tejszínhab váltogatják egymást. Én most egy tepsiben sütöttem, de tortaformában is elkészíthető, ahogy nekünk kényelmesebb.

Hozzáadta:, 20.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Isteni DALMATA szelet

Hozzávalók

Világos tésztához:
6 db tojásfehérjéje
6 ev. kanálkristálycukor
6 ev. kanálrétesliszt
1 ev. kanálolaj
½ csomagsütőpor
Kakaós tésztához:
6 dbtojás sárgája
6 ev. kanálkristálycukor
6 ev. kanálrétesliszt
2 ev. kanálkakaó
1 ev. kanálolaj
100 mltej
½ csomagsütőpor
Öntethez:
500 mltej
5 ev. kanálkristálycukor
Krémhez:
1 ltej
3 csomagcsokoládépuding
10 ev.kanálkristálycukor
250 gvaj
Továbbá szükségünk lesz:
500 mlhabtejszín
100 gcsokoládé

Elkészítés menete

  1. A tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan elkeverjük. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt 34 x 40 cm területű tepsibe kanalazzuk úgy, hogy a kanállal „tésztakupacokat” képzünk, és az egyes kupacok között 1 „kupacnyi” helyet hagyunk. Mintha sakktáblát készítenénk a tepsiben.
  2. Elkészítjük a kakaós tésztát: a tojások sárgáját a cukorral habbá verjük, hozzáöntjük a tejet, olajat, végül a sütőporral és kakaóvar elkevert lisztet. A kakaós tésztát szintén a tepsibe kanalazzuk, a fehér „kupacok” közé – elkészítjük a „sakktáblát”. A tésztát 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
  3. A kész tésztát a cukros tejjel meglocsoljuk.
  4. Elkészítjük a krémet: ehhez klasszikus csokoládépudingot főzünk, és kihűtjük. A vajat kézi robotgéppel habosra verjük és apránként hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
  5. A krémet a kész tésztára tesszük, elsimítjuk és a tetejére rákanalazzuk a tejszínhabot. A sütemény tetejét reszelt csokoládéval díszítjük, majd megkötésig hűtőszekrénybe tesszük.