TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Isteni finom epres-joghurtos sütemény
Isteni finom epres-joghurtos sütemény
Recept Isteni finom epres-joghurtos sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ellenállhatatlan kakaós tészta krémes eperjoghurtos töltelékkel – ez az isteni finom epres-joghurtos sütemény. A friss joghurt és édes-fanyar eperrel nagyon jól harmonizál a puha kakaós tésztával, igazi könnyed édes kísértés a mindennapokra. Friss eperrel az igazi, de eperkonzervből is bátran elkészíthető.

Babu27    ·   11.12.2016

Isteni finom epres-joghurtos sütemény

Ellenállhatatlan kakaós tészta krémes eperjoghurtos töltelékkel – ez az isteni finom epres-joghurtos sütemény. A friss joghurt és édes-fanyar eperrel nagyon jól harmonizál a puha kakaós tésztával, igazi könnyed édes kísértés a mindennapokra. Friss eperrel az igazi, de eperkonzervből is bátran elkészíthető.

Alapanyagok

Tészta:

10 db
tojás
12 ev. kanál
barnacukor
10 ev. kanál
rétesliszt
2 ev. kanál
kukoricakeményítő
6 ev. kanál
kakaó
2 csomag
sütőpor
2 kv. kanál
csokoládé- vagy vaníliaaroma
360 ml
napraforgóolaj
csipet só

Eperjoghurtos krém:

500 ml
habtejszín
500 ml
epres joghurt (pl. Jogobella)
400 ml
eperkompótlé
100 ml
Martini (vagy víz)
500 g
friss eper
150 g
porcukor
25 g
zselatinpor + víz vagy eperkompótlé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A megadott mennyiség 2 adag tészta elkészítésére elég, így a hozzávalók feléből elkészítjük az egyik és másik tésztát.
  2. Tészta: az 5 tojást elkeverjük a 6 evőkanál barna cukorral és 1 kávéskanál aromával. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az 5 evőkanál lisztet, amit előtte elkevertünk 1 evőkanál keményítővel és 1 csomag sütőporral. Végül hozzáadjuk a csipet sót, a 3 evőkanál kakaót és a 180 ml olajat. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 160 fokon 10 percig sütjük. Ezután a sütő hőmérsékletét 175 fokra emeljük és további 13-15 percig sütjük. A kész tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük. Ugyanígy elkészítjük a másik tésztát is. Szerintem célszerűbb a két tésztát külön-külön elkészíteni, mint egyszerre, majd két részre szedni.
  3. Elkészítjük a krémet. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük (vízben vagy kompótlében). A joghurtot elkeverjük a kompótlével (ha nincs, eperdzsússzal), hozzáadjuk a Martinit vagy a vizet és a porcukrot. Kézi robotgéppel alaposan eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a zselatint. A tejszínt felverjük és hozzákeverjük a masszához, majd óvatosan eldolgozzuk.
  4. A megsült tésztára rátesszük a tölteléket, megszórjuk megtisztított és félbe vágott eperrel, majd az epret belenyomjuk a krémbe. A tetejére tesszük a másik tésztát, majd a süteményt legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tetejét díszíteni nem szükséges, de megszórhatjuk porcukorral, reszelt csokoládéval, csokoládéöntettel… Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása