Isteni finom fánkok

Recept Isteni finom fánkok
KÜLDÖTT KÉPEK

A fánkot nagyon szeretjük. Minél több van belőle, annál jobb. Bár nem diétás, mégis nagyon-nagyon finom. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

250 gtúró
250 gbúzafinomliszt
4 dbtojássárga
20 gfriss élesztő
50 mltej
3 kv. kanálkristálycukor
60 gvaj
Csipet só
Olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A túrót villával szétnyomkodjuk. Eldolgozzuk a liszttel és sóval. Belekerül a tojássárgával kikevert vaj is. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, hozzáadunk egy kanál cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk. Az élesztőt is hozzáadjuk a lisztes-túrós keverékhez.
  2. A tésztát lefedjük, meleg helyen 30 percig kelesztjük. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a korongokat. A korongok közepére kis lyukat készítünk, majd forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  3. A sütés nagyjából 3-3 perc oldalanként. A megsült fánkokat papír törlőkendőre tesszük, az olajat lecsepegtetjük.
  4. Vaníliacukorral vagy porcukorral megszórjuk, akár lekvárt is tehetünk a közepére. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás