TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Savanyúságok, sós mártások Isteni finom házi paprikakrém
Isteni finom házi paprikakrém
Recept Isteni finom házi paprikakrém
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   22.10.2016

Isteni finom házi paprikakrém

Hihetetlenül finom! Közeleg a tél, így eljött az ideje, hogy elkészítsem ezt az isteni finom házi paprikakrémet. A biztonság kedvéért több üveggel is készítettem, tanulva a tavalyi évből, de feltételezem, idén is nagyon gyorsan elfogy. Vacsorára, reggelire, egy még meleg, finom puha kenyérre kenve szoktuk habzsolni, de használtam már sült húsokhoz is mártásnak, kencének.

90 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
paprika (én pirosat használtam)
1 kg
vöröshagyma
1 kg
paradicsom
1 doboz
paradicsompüré
100 ml
olaj
2 ev. kanál
magos mustár
4 ev. kanál
ecet
5 db
chili paprika (vagy más csípős paprika)
100 g
kristálycukor
40 g
3 db
alma
1 db
nagyobb cékla
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és vékonyra szeleteljük. A vöröshagymát megmossuk, eltávolítjuk a héját és vékony cikkekre vágjuk. A paradicsomot nagyobb kockára vágjuk, és kézi robotgéppel püré állagúra dolgozzuk.
  2. Egy nagy tálban felforrósítjuk az olajat, ezen megpirítjuk a hagymát és a paprikát, majd hozzáadjuk a felkarikázott chili vagy erős paprikát, a felkarikázott céklát, végül a szeletekre vágott almát. Az egészet pár percig pirítjuk, majd leöntjük a pürésített paradicsommal. Sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon főzzük, 15-20 percenként megkeverjük.
  3. Addig főzzük, míg a víz el nem párolog. Ezután hozzáadjuk a mustárt, az ecetet, a dobozos paradicsompürét, a cukrot és elkeverjük.
  4. A masszát kézi robotgéppel elkezdjük tuxmixolni és addig dolgozzuk, míg sima és csomómentes pürét nem kapunk. Ha szükséges, akkor a pürét át is passzírozhatjuk, de én ezt a lépést kihagytam, a massza elég sima volt.
  5. A paprikás masszát egy merőkanállal befőttes üvegbe kanalazzuk, az üvegeket szorosan lezárjuk, egy edénybe tesszük, az aljára vizet öntünk, felforraljuk és forrástól kezdve 20 percig főzzük.
  6. A 20 perc elteltével a befőttes üvegeket kivesszük a vízből, felfordítjuk és egy ronggyal letakarjuk. Megvárjuk, míg kihűl, és már lehet is raktározni.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása