Isteni finom ’’MOSTOHA’’ szelet

Az isteni finom „MOSTOHA” szelet Csehországban rendkívül népszerű és mennyei sütemény. Azt nem tudni, honnan is ered eredetileg ez a fantázianév, az azonban biztos,hogy számúlnkra már rég nem mostoha. Családunk minden tagja pillanatok alatt megszerette, és mára az egyik nagy kedvenccé nőtte ki magát.

Hozzáadta:, 24.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Isteni finom ’’MOSTOHA’’ szelet

Hozzávalók

Hozzávalók:
3 dbtojás
120 gporcukor
50 mlvíz
50 mlolaj
125 grétesliszt
1 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
Vaníliás krém:
1 csomagvaníliapuding
3 ev. kanálkristálycukor
400 mltej
Tejszínes krém:
150 mlhabtejszín
200 mltejföl
1 csomagvaníliacukor
csokoládéöntet

Elkészítés menete

  1. Először elkészítjük a tésztát: a tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az 50 ml vizet és az 50 ml olajat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. A kész tésztát két részre osztjuk, az egyikhez pedig hozzáadjuk a kakaót és elkeverjük.
  2. A világos tésztát egy kb. 23 x 32 cm nagyságú tepsibe öntjük, majd erre a világos tésztára kanalazzuk rá a sötét (kakaós) tésztát.
  3. A tej felét feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, a tej másik, hideg felébe pedig beleszórjuk és elkeverjük a vaníliapudingot. A pudingos tejet hozzáöntjük a forró cukros tejhez és sűrű pudingot főzünk belőle.
  4. A meleg pudingot egy merőkanál segítségével rátesszük a csokoládés tésztára. Egy villa segítségével mindhárom tésztát „spirálosan” összekeverjük. Lényegében a villát beleszúrjuk a 3 rétegbe, és elkezdünk vele mozogni, olyan irányban és alakzatban, ahogyan csak szeretnénk.
  5. A süteményt 200 fokon 30 percig sütjük, majd kihűtjük.
  6. Amíg a tészta sül, a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tejfölt, és ez a krém kerül a kihűlt sütemény tetejére.