Isteni finom tejfölös sütemény

Recept Isteni finom tejfölös sütemény

Hozzáadta: Viki78, 14.9.2016

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Ez az Isteni finom tejfölös sütemény szerintem a világ legfinomabb tejfölös süteménye. A család imádja, szinte pillanatok alatt elkapkodják a tányérról. Nem csodálom, nagy kedvenc. Puha tészta, ágy krém, kakaó vagy csokoládé a tetején, ennek kevesen tudnak ellenállni.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 14.9.2016

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tésztához:

3 dbtojás
100 mlvíz
150 gbúza finomliszt
200 mlolaj
2 ev. kanálkakaó
200 gcukor
1 csomagsütőpor

Krémhez:

500 ggörög joghurt
2 dobozhabtejszín (összesen 400-500 ml)
200 gtejföl
1 kv. kanálrum
1-2 csomaghabfixáló
4 ev. kanálporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojás fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet és tovább verjük addig, míg habot nem kapunk. Hozzáadjuk az olajat, kakaót, végül a sütőporral elkevert lisztet. Miután sima állagú tésztát kapunk, óvatosan, fakanállal belekeverjük a fehérjéből készült habot.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és 180 °C-on 20-30 perc alatt készre sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  3. A joghurtot összekeverjük a vaníliacukorral és tejföllel, majd hozzáadjuk a rumot. Egy tálban a habtejszínt a porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük.
  4. A tejszínhabot egy fakanállal óvatosan hozzákeverjük a joghurtos-tejfölös krémhez.
  5. A krémet óvatosan rákanalazzuk a tésztára, gazdagon megszórjuk csokoládéreszelékkel és 4-6 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkössön.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás