Isteni finom tejfölös sütemény

Ez az Isteni finom tejfölös sütemény szerintem a világ legfinomabb tejfölös süteménye. A család imádja, szinte pillanatok alatt elkapkodják a tányérról. Nem csodálom, nagy kedvenc. Puha tészta, ágy krém, kakaó vagy csokoládé a tetején, ennek kevesen tudnak ellenállni.

Hozzáadta:, 14.9.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Isteni finom tejfölös sütemény

Hozzávalók

Tésztához:
3 dbtojás
100 mlvíz
150 gbúza finomliszt
200 mlolaj
2 ev. kanálkakaó
200 gcukor
1 csomagsütőpor
Krémhez:
500 ggörög joghurt
2 dobozhabtejszín (összesen 400-500 ml)
200 gtejföl
1 kv. kanálrum
1-2 csomaghabfixáló
4 ev. kanálporcukor

Elkészítés menete

  1. A tojás fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet és tovább verjük addig, míg habot nem kapunk. Hozzáadjuk az olajat, kakaót, végül a sütőporral elkevert lisztet. Miután sima állagú tésztát kapunk, óvatosan, fakanállal belekeverjük a fehérjéből készült habot.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és 180 °C-on 20-30 perc alatt készre sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  3. A joghurtot összekeverjük a vaníliacukorral és tejföllel, majd hozzáadjuk a rumot. Egy tálban a habtejszínt a porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük.
  4. A tejszínhabot egy fakanállal óvatosan hozzákeverjük a joghurtos-tejfölös krémhez.
  5. A krémet óvatosan rákanalazzuk a tésztára, gazdagon megszórjuk csokoládéreszelékkel és 4-6 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkössön.