Isteni fordított almás szelet

Hozzáadta: TopPetra, 13.7.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint
KÜLDÖTT KÉPEK
Régi, jól bevált recept, amit sok-sok éve készítek. Vajas krémmel készül, ami a reszelt almával tökéletes egyveleget alkot. Az almát fahéjjal ízesítettem. A tetejére csokiöntet is került, de akár tejszínhab és reszelt csoki is ugyanazt a hatást érheti el. Szerző: Marta M
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 13.7.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint
ALAPANYAGOK
1 kgalma
1 csomagvaníliacukor
1 csomagfahéjas cukor
Tészta:
5 dbalma
200 gporcukor
250 grétesliszt
1 csomagsütőpor
1 dclolaj
1 dcllangyos víz
2 ev. kanálkakaó
Töltelék:
3 dbvanília ízű pudingpor
750 mltej
250 gvaj
150 gkristálycukor
csokiöntet
- Az almát meghámozzuk, lereszeljük, levét kinyomjuk, vaníliacukorral és fahéjas cukorral elkeverjük.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rátesszük az almát.
- A tojássárgát cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és vizet, a sütőpapírral elkevert lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A tésztát rávisszük az almás rétegre, majd 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Ez sütő függvényében 20-30 perc.
- A pudingport a tejben csomómentesre keverjük, pudingot főzünk. A vajat a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a kihűlt pudingot.
- A kihűlt tésztát kifordítjuk a tepsiből, az almás rétegre pedig rákenjük a krémet. A tetejét csokiöntettel locsoljuk meg, esetleg tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vynikajíci obrácený jablečník.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS