Isteni fordított almás szelet

Recept Isteni fordított almás szelet

Hozzáadta: TopPetra, 13.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Régi, jól bevált recept, amit sok-sok éve készítek. Vajas krémmel készül, ami a reszelt almával tökéletes egyveleget alkot. Az almát fahéjjal ízesítettem. A tetejére csokiöntet is került, de akár tejszínhab és reszelt csoki is ugyanazt a hatást érheti el. Szerző: Marta M

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 13.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

ALAPANYAGOK

1 kgalma
1 csomagvaníliacukor
1 csomagfahéjas cukor

Tészta:

5 dbalma
200 gporcukor
250 grétesliszt
1 csomagsütőpor
1 dclolaj
1 dcllangyos víz
2 ev. kanálkakaó

Töltelék:

3 dbvanília ízű pudingpor
750 mltej
250 gvaj
150 gkristálycukor
csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, levét kinyomjuk, vaníliacukorral és fahéjas cukorral elkeverjük.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rátesszük az almát.
  3. A tojássárgát cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és vizet, a sütőpapírral elkevert lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. A tésztát rávisszük az almás rétegre, majd 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Ez sütő függvényében 20-30 perc.
  5. A pudingport a tejben csomómentesre keverjük, pudingot főzünk. A vajat a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a kihűlt pudingot.
  6. A kihűlt tésztát kifordítjuk a tepsiből, az almás rétegre pedig rákenjük a krémet. A tetejét csokiöntettel locsoljuk meg, esetleg tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás