TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Isteni fordított almás szelet
Isteni fordított almás szelet
Recept Isteni fordított almás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Régi, jól bevált recept, amit sok-sok éve készítek. Vajas krémmel készül, ami a reszelt almával tökéletes egyveleget alkot. Az almát fahéjjal ízesítettem. A tetejére csokiöntet is került, de akár tejszínhab és reszelt csoki is ugyanazt a hatást érheti el. Szerző: Marta M

TopPetra TopPetra    ·   13.7.2021

Isteni fordított almás szelet

Régi, jól bevált recept, amit sok-sok éve készítek. Vajas krémmel készül, ami a reszelt almával tökéletes egyveleget alkot. Az almát fahéjjal ízesítettem. A tetejére csokiöntet is került, de akár tejszínhab és reszelt csoki is ugyanazt a hatást érheti el. Szerző: Marta M

Alapanyagok
1 kg
alma
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
fahéjas cukor

Tészta:

5 db
alma
200 g
porcukor
250 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
1 dcl
olaj
1 dcl
langyos víz
2 ev. kanál
kakaó

Töltelék:

3 db
vanília ízű pudingpor
750 ml
tej
250 g
vaj
150 g
kristálycukor
csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, levét kinyomjuk, vaníliacukorral és fahéjas cukorral elkeverjük.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rátesszük az almát.
  3. A tojássárgát cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és vizet, a sütőpapírral elkevert lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. A tésztát rávisszük az almás rétegre, majd 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Ez sütő függvényében 20-30 perc.
  5. A pudingport a tejben csomómentesre keverjük, pudingot főzünk. A vajat a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a kihűlt pudingot.
  6. A kihűlt tésztát kifordítjuk a tepsiből, az almás rétegre pedig rákenjük a krémet. A tetejét csokiöntettel locsoljuk meg, esetleg tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása